Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A győri csoportmeccseken volt a legtöbb néző

2016. január 8. 17:45 // Forrás: MTI
A Győri Audi ETO hazai mérkőzéseit látogatta a legtöbb néző a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Győr és a Ferencváros novemberben játszotta utolsó csoportmeccsét az európai elitsorozatban, de az FTC kvartettjében a francia Fleury Loiret és a német Thüringer HC elhalasztott találkozóját szerdán pótolták (27-21), ezért hivatalosan csak a hét közepén zárult le a csoportkör.

Ebből az alkalomból az európai szövetség (EHF) honlapján közzétették azt a statisztikai érdekességeket tartalmazó összeállítást, amelyből - a többi között - kiderül, hogy a Győri Audi ETO büszkélkedhet a legmagasabb nézőszámmal, mivel hazai meccseit átlagosan 4732 szurkoló látta a helyszínen. Amikor a kisalföldiek a macedón Vardar Szkopje együttesét fogadták, 5089 néző, amikor pedig a dán Midtjylland csapatát látták vendégül, 4617 fő látogatott ki az Audi Arénába - ez az első és a másik legnézettebb BL-találkozó volt az ősz folyamán.

A legjobban védekező együttesek között a győriek a második helyen zártak, ugyanis hat meccsen csak 134 gólt kaptak. Az ETO könyvelhette el a legnagyobb különbségű, 21 gólos győzelmet, amikor odahaza 37-16-re megnyerte az osztrák Hypo NÖ elleni találkozót.

A selejtezőből induló csapatok közül kettő, a korábbi BL-győztesek közül három jutott be a középdöntőbe - mindkét kategóriában a Győr az egyik. Csak két ország képviselteti magát a legjobb 12 között: Magyarország és Románia. A B csoport élén záró Ferencváros az 1. csoport második helyén kezdi a sorozat következő fázisát, a C csoportot megnyerő Győrt pedig a 2. csoport harmadik helyére sorolták a magával vitt eredményei alapján.

A csoportkört három együttes zárta veretlenül, érdekesség, hogy közülük kettő, az orosz Rosztov Don és az FTC szombaton egymás ellen lép pályára a középdöntőben.

vehirsport.hu
további cikkek
Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója sport Gulyás István lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Veszprém Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója. ma 14:08 A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca Veszprém Handball Club A Veszprém döntős a klub-vb-n! – hosszabbítás után két vállon a Barca A Veszprém Handball Club a hosszabbításban nyújtott kimagasló teljesítményével 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barcát a férfi kézilabda klubvilágbajnokság kedd délutáni elődöntőjében, így bejutott a sorozat csütörtök esti fináléjába (19.00).  tegnap 17:53 Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája: Szűcs és Fiola is Rossi 24 fős keretében Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe. tegnap 13:35 Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában. 2024. szeptember 30. 21:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.