Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Német-spanyol döntő a kézi Eb-n

2016. január 29. 23:31 // Forrás: MKSZ/vehirsport.hu
A spanyol Cristian Ugalde révén lesz veszprémi játékos a Lengyelországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

Fantasztikus izgalmakat hozott a férfi kézilabda Európa-bajnokság norvég-német elődöntője. A szünetben a németek vezettek egy góllal, a rendes játékidő végén pedig döntetlen volt az állás. A hosszabbításban a németek koncentráltak jobban, egy góllal győztek, így bejutottak a fináléba – számolt be a keziszovetseg.hu.

Ellenfelük a spanyol csapat lesz, miután négy góllal legyőzte a horvátokat. A spanyoloknál az MVM Veszprém balszélsője, Cristian Ugalde három gólt szerzett. A túloldalon Ivan Sliskovic csapata legeredményesebb játékosa volt hat találatával, a szintén veszprémi Mirko Alilovic három védést mutatott be a hivatalos jegyzőköynv szerint.

Ezzel az is eldőlt, hogy az olimpiai selejtezőre az Európa-bajnokságról Norvégia és Svédország jutott ki, Macedónia pedig vb-9. helyezésének köszönhetően szerepelhet az ötkarikás kvalifikációs tornán. Az 5. helyért Franciaország szoros mérkőzésen verte a dánokat, a 7. helyért pedig a házigazda lengyelek Svédország ellen győztek.


Férfi kézilabda Európa-bajnokság, Lengyelország

Elődöntők:
Norvégia–Németország 33:34 (13:14, 27:27) – hosszabbítás után
Krakkó, játékvezetők: Pichon, Reveret (franciák).

Spanyolország–Horvátország 33:29 (18:14)
Krakkó, játékvezetők: Horack, Novotny (csehek).

Az 5. helyért:
Franciaország–Dánia 29:26 (15:13)
Wroclaw, játékvezetők: Raluy, Sabroso (spanyolok).

A 7. helyért:
Lengyelország–Svédország 26:24 (12:12)
Wroclaw, játékvezetők: Gubica, Milosevic (horvátok).

A zárónap (január 31.) programja

A 3. helyért:
15:00 Norvégia–Horvátország

Döntő:
17:30 Németország–Spanyolország

vehirsport.hu
további cikkek
Megszületett a diagnózis: súlyos Jehia el-Dera sérülése sport Megszületett a diagnózis: súlyos Jehia el-Dera sérülése A pénteki vizsgálatok alapján elülső keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a Veszprém Handball Club egyiptomi irányítójánál, aki a dán Fredericia elleni csütörtöki BL-csoportmeccsen sérült meg. ma 17:50 Palmarsson visszatér Veszprémbe? Veszprém Handball Club Palmarsson visszatér Veszprémbe? "Exkluzív hír érkezett Veszprémből! Aron Palmarsson visszatér, Xavi Pascual együttesét erősíti az idény végéig" – számolt be csütörtökön késő este a handball-planet.com a balkan-handball.com portálra hivatkozva. tegnap 21:48 Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! Veszprém Handball Club Nyert a Veszprém, de nagy árat fizetett! A házigazda Veszprém Handball Club kellemetlen mérkőzésen két góllal múlta felül a sereghajtó, dán Fredericiát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csütörtök esti csoportmérkőzésén. A derbi kezdeti szakaszában az "Építők" egyiptomi irányító-átlövője, Jehja Elderaa vélhetően súlyos térdsérülést szenvedett: a játékost társai vitték le a pályáról. tegnap 20:26 MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg labdarúgás MLSZ: nőtt az NB I átlagnézőszáma, romlott az átigazolási egyenleg A 2022/23-as idényben jelentősen nőtt a labdarúgó OTP Bank Liga átlagnézőszáma, a magyar válogatottat övező érdeklődés pedig európai szinten is kimagasló volt - többek között ez is kiderült a Magyar Labdarúgó Szövetség által második alkalommal elkészített Professzionális futballkörképből. tegnap 17:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.