Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tavaly tíz gólt lőtt a Veszprémnek a Szeged új szerzeménye

2016. február 15. 16:34
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hároméves megállapodást kötött a Naturhouse La Rioja 25 éves spanyol válogatott jobbszélsőjével, Pedro Rodríguez Alvarezzel.

A 193 cm magas, kiváló képességű játékos a nyáron csatlakozik a Tisza-partiakhoz.

Pedro Rodríguez Alvarez 1990. augusztus 22-én született Vigóban. Jelenleg a La Rioja együttesét erősíti, előtte szerepelt az Academia Octavio és a Cuenca csapataiban – olvasható a szegediek hivatalos honlapján. A 2012–2013-as idényben az EHF-kupában mutatkozott be a nemzetközi porondon, egy év múlva már a BL-ben szerepelt. Eddig az európai topligában 102 gólt szerzett. Idén 16 meccsen játszott a spanyol bajnokságban, ezeken 61 gólt szerzett, ez 3,82-es átlagnak felel meg. Ami igazán érdekes, hogy csak egyetlen gólt szerzett hétméteresből, a többit akcióból érte el. Remekül indul, erre ismét itt egy adat, 28 indulásból 27-et értékesített, egyetlen ziccert rontott eddig.

Pedro a bakonyi drukkereknek is ismerős lehet, hiszen tavaly márciusban a La Rioja színeiben tíz gólt jegyzett az MVM elleni BL-nyolcaddöntő veszprémi visszavágóján. Igaz, csapatának így sem volt esélye a magyar bajnok ellen, Nagy Lászlóék kettős győzelemmel múlták felül a spanyol ezüstérmest.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.