Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 29. Nárcisz
Veszprém
15°C
2024. október 29. Nárcisz
Veszprém
15°C

Álom maradt a négyes döntő az FTC-nek

2017. április 15. 20:11 // Forrás: MKSZ
Küzdött, akart, de hibázott is a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így hazai pályán 27-26-ra kikapott a címvédő CSM Bucurestitől, és nem jutott be a budapesti FINAL4-ba.

Az idegenben elszenvedett ótgólos vereség miatt nehéz helyzetből várta a visszavágót a Ferencváros a női Bajnokok Ligája román címvédője ellen. Javította a magyar esélyeket, hogy Elek Gábor edző ezúttal Szucsánszki Zitára és Hornyák Dórára is számíthatott. A szurkolók fergeteges hangulatot teremtettek a BOK Csarnokban, ám ez sem riasztotta meg a CSM-et, így kevéssel a rajt után már 6-3-ra vezetett a rivális – számolt be a keziszovetseg.hu. Az FTC javarészt üldözte a Bucurestit, igaz, többször is egyenlített. Bíró Blanka remekül végett, Jovanovics pedig támadásban volt eredményes, így a Fradi 15-14-es előnnyel vonult a félidőre.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A második felvonásban Paula Ungureanu érkezett a CSM kapujába, s ő sem maradt adós a jó védésekkel. Ahogyan teltek-múltak a percek, egyre inkább világossá vált, hogy a Ferencvárosnak álom maradt a négyes döntő. Igaz, a mérkőzés derekán Schatzl Nadine és Lukács Viktória széltől szerzett góljainak köszönhetően megcsillant a remény a feltámadásra, de a román BL-címvédő jobbnak viszonyult. A meccs krónikájához tartozik, hogy a 45. percben hosszabb időre meg kellett szakítani a játékot, mert a román kapuban fel kellett törölni a sört, amely a lelátóról érkezett, ráadásul pénzérméket is kellett összeszedegetni.

A magabiztos bukarestiek végül 27-26-ra nyertek, így kettős győzelemmel jutottak a budapesti FINAL4-ba.

Női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó:
FTC Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti 26-27 (15-14)
Budapest, játékvezetők: Asntsen, Röen (norvégok).
FTC: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi, Hornyák D., Jovanovics 6, Kovacsics 3 (2), Lukács 4, Mészáros, Mód, Pena 4 (2), Schatzl 5, Snelder 1, Szarka, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 1, Szucsánszki 2. Edző: Elek Gábor.
Bukarest: Grubisic, Iordache, Ungureanu (kapusok), Ayglon 1, Bazaliu 3, Böhme, Bradeanu 1, Curea 1, Dache, Gulldén 3, Lobach, Manea 4, Martin 5 (1), Mehmedovics 2, Niombla 4 (2), Torstensson 3. Edző: Per Johansson.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 6/3.
Továbbjutott: a CSM, kettős győzelemmel, 57-51-es összesítéssel

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.