Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Ötödször is felállhatott a világ tetejére

2017. november 27. 8:00
Ötödik egyéni világbajnoki címét szerezte a veszprémi Lepsényi Boglárka, aki a Csehországban rendezett lábtenisz-világbajnokságon párosban és hármasban is dobogóra állhatott.

November 17-19. között a csehországi Nymburk adott otthont az idei női és junior férfi lábtenisz-világbajnokságnak, amelyen tizennégy ország sportolói vettek részt. A házigazda, valamint Szlovákia, Románia, Lengyelország, Olaszország, India, Irak, Kolumbia, Dánia, Svájc, Spanyolország, Dél-Korea és Franciaország mellett hazánk legjobbjai álltak a hálókhoz.

Lepsényi Boglárka három érmet is nyertLepsényi Boglárka három érmet is nyert

Lepsényi Boglárka az egyéni szám négyszeres világbajnokaként (2008., 2010., 2012., 2015.) érkezett a sportág legrangosabb eseményére. A veszprémi kiválóság a csoportküzdelmek során kolumbiai, iraki és lengyel riválisát is simán, két szettben verte. Román vetélytársa már nagyobb erőbedobásra kényszerítette, de a 9:11-re elvesztett első játék után 11:6-ra, majd 11:3-ra nyert. Csoportelsőként rögtön az elődöntőben folytatta, ahol cseh partnere ellen ismét három szettben nyert (9:11, 11:7, 11:7). Az aranyéremért svájci hölggyel nézett farkasszemet, akit szintén három szettben fektetett két vállra (8:11, 11:9, 11:6).

A veszprémi klasszis így ötödik egyéni vb-aranyérmét szerezte meg. Elképesztő sikerének értékét tovább növeli, hogy majd’ egy évtizede sportága legjobbja. Úgy őrzi trónját, hogy az egyébként jóval fiatalabb riválisai – vele ellentétben – versenyrendszerben, már-már profi körülmények között készülhetnek, míg Lepsényi tanítói hivatása mellett tulajdonképpen szenvedélyből űzi a világ számos pontján közkedvelt, de hazánkban meglehetősen mostohán kezelt játékot.

Párosban a Kőrösi Evelin–Hering Dominika–Lepsényi Boglárka alkotta csapat szintén döntőbe jutott, ám ott alulmaradt a rutinos, szinte hiba nélkül játszó cseh alakulattal szemben, így a második helyen zárt.

A hármas versenyszámban a csoportmeccsek során a szlovákok ellen elszenvedett vereség miatt már az elődöntőben összekerültek a magyarok a győzelemre legesélyesebb hazai válogatottal, amelytől 2:0-s vereséget szenvedtek. Így a bronzért küzdhettek meg a szlovákok hármasával, akik ellen ezúttal már 2:0-s győzelmet arattak, így átvehették a harmadik helyezésért járó kupát.

A Pál Tamás szövetségi kapitány által irányított női válogatott – Kőrösi Evelin, Hering Dominika, Harsányi Georgina, Izsák Anna és Lepsényi Boglárka – tehát három érmet is szerzett a világeseményen, ami bravúros eredménynek számít.

A fiú junior csapatot Harsányi Ádám, Szlávecz István és Balogh Olivér alkotta.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.