2021. január 22.
//
Vince névnap

Füredi arany-, veszprémi bronz a diákolimpián

A balatonfüredi Lóczy gimnázium csapata nyerte meg a diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjét Debrecenben, a vetésisek a harmadik helyet csípték el.

Január 25-28. között egyszerre öt debreceni helyszínen zajlottak a diákolimpia összevont labdajátékok országos döntőjének küzdelmei. Az V-VI. korcsoport lány és fiúcsapatai a kosár- kézi- és röplabdapályán mérkőztek meg.

A három sportág versenyszámaiban összesen 477 csapat versenyzett, közülük került ki sportáganként és korcsoportonként a nyolc-nyolc döntős alakulat. A Debrecenben rendezett hétvégi országos döntőkben így összesen több mint 600 fiatal küzdött meg a diákolimpiai bajnoki címért.

A Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lettA Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lett

Fiú kézilabdában a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium (edző: Kárpáti Krisztián) és a veszprémi Vetési Albert Gimnázium (edzők: Éles József, Gyimesi Károly) képviselte megyénket. Pénteken a lóczysok a balmazújvárosi Verest (34-20), a szegedi Eötvöst (31-18) és a váci Boronkayt (29-12) is kiütötték a csoportkörben. A Vetési előbb kikapott a balatonboglári Mathiásztól (23-35), majd nagy csatában nyert a békési Szegedi Kis ellen (25-24), végül öt góllal verte a nyíregyházi Arany gárdáját (26-21).

A szombati elődöntőben így Füred–Veszprém csatát rendeztek, amely a tópartiak kilencgólos sikerével zárult (35-26). A vasárnapi helyosztókon a vetésisek magabiztosan szerezték meg a bronzérmet a Boronkay ellen (27-22). A fináléban nagy küzdelmet hozott, ahol a Lóczy két góllal felülmúlta a Mathiászt, így megszerezte a bajnoki aranyérmet.

A Lóczy bajnokcsapataA Lóczy bajnokcsapata

vehirsport.hu

További cikkek

Hatgólos magyar siker a brazilok ellen
Hatgólos magyar siker a brazilok ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is vezeti középdöntő-csoportját az egyiptomi világbajnokságon, miután az első forduló csütörtöki játéknapján 29-23-ra legyőzte Brazíliát.
Egy év után távozik spanyol csapatától Bartók Donát
Egy év után távozik spanyol csapatától Bartók Donát
Egy év után távozik a spanyol élvonalban szereplő Bidasoa Irún csapatától Bartók Donát kézilabdázó és Svájcban folytatja.
A németek legyőzésével csoportgyőztes a magyar válogatott
A németek legyőzésével csoportgyőztes a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot kedden.
Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Visszalépett a vb-től a Zöld-foki Köztársaság
Bejelentette a férfi kézilabda-világbajnokságtól való visszalépését a Zöld-foki Köztársaság együttese, mivel nincs meg a szükséges, legalább tíz, negatív PCR-teszt birtokában lévő játékosa, és a keddi, Uruguay elleni találkozóra sem tudna kiállni.
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyarok gólrekorddal győzték le Uruguayt
A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap, ezzel biztosította továbbjutását a gízai A csoportból.