Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Füredi arany-, veszprémi bronz a diákolimpián

2018. január 29. 17:10
A balatonfüredi Lóczy gimnázium csapata nyerte meg a diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjét Debrecenben, a vetésisek a harmadik helyet csípték el.

Január 25-28. között egyszerre öt debreceni helyszínen zajlottak a diákolimpia összevont labdajátékok országos döntőjének küzdelmei. Az V-VI. korcsoport lány és fiúcsapatai a kosár- kézi- és röplabdapályán mérkőztek meg.

A három sportág versenyszámaiban összesen 477 csapat versenyzett, közülük került ki sportáganként és korcsoportonként a nyolc-nyolc döntős alakulat. A Debrecenben rendezett hétvégi országos döntőkben így összesen több mint 600 fiatal küzdött meg a diákolimpiai bajnoki címért.

A Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lettA Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lett

Fiú kézilabdában a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium (edző: Kárpáti Krisztián) és a veszprémi Vetési Albert Gimnázium (edzők: Éles József, Gyimesi Károly) képviselte megyénket. Pénteken a lóczysok a balmazújvárosi Verest (34-20), a szegedi Eötvöst (31-18) és a váci Boronkayt (29-12) is kiütötték a csoportkörben. A Vetési előbb kikapott a balatonboglári Mathiásztól (23-35), majd nagy csatában nyert a békési Szegedi Kis ellen (25-24), végül öt góllal verte a nyíregyházi Arany gárdáját (26-21).

A szombati elődöntőben így Füred–Veszprém csatát rendeztek, amely a tópartiak kilencgólos sikerével zárult (35-26). A vasárnapi helyosztókon a vetésisek magabiztosan szerezték meg a bronzérmet a Boronkay ellen (27-22). A fináléban nagy küzdelmet hozott, ahol a Lóczy két góllal felülmúlta a Mathiászt, így megszerezte a bajnoki aranyérmet.

A Lóczy bajnokcsapataA Lóczy bajnokcsapata

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.