2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Füredi arany-, veszprémi bronz a diákolimpián

A balatonfüredi Lóczy gimnázium csapata nyerte meg a diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjét Debrecenben, a vetésisek a harmadik helyet csípték el.

Január 25-28. között egyszerre öt debreceni helyszínen zajlottak a diákolimpia összevont labdajátékok országos döntőjének küzdelmei. Az V-VI. korcsoport lány és fiúcsapatai a kosár- kézi- és röplabdapályán mérkőztek meg.

A három sportág versenyszámaiban összesen 477 csapat versenyzett, közülük került ki sportáganként és korcsoportonként a nyolc-nyolc döntős alakulat. A Debrecenben rendezett hétvégi országos döntőkben így összesen több mint 600 fiatal küzdött meg a diákolimpiai bajnoki címért.

A Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lettA Vetési - éles József irányításával - bronzérmes lett

Fiú kézilabdában a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium (edző: Kárpáti Krisztián) és a veszprémi Vetési Albert Gimnázium (edzők: Éles József, Gyimesi Károly) képviselte megyénket. Pénteken a lóczysok a balmazújvárosi Verest (34-20), a szegedi Eötvöst (31-18) és a váci Boronkayt (29-12) is kiütötték a csoportkörben. A Vetési előbb kikapott a balatonboglári Mathiásztól (23-35), majd nagy csatában nyert a békési Szegedi Kis ellen (25-24), végül öt góllal verte a nyíregyházi Arany gárdáját (26-21).

A szombati elődöntőben így Füred–Veszprém csatát rendeztek, amely a tópartiak kilencgólos sikerével zárult (35-26). A vasárnapi helyosztókon a vetésisek magabiztosan szerezték meg a bronzérmet a Boronkay ellen (27-22). A fináléban nagy küzdelmet hozott, ahol a Lóczy két góllal felülmúlta a Mathiászt, így megszerezte a bajnoki aranyérmet.

A Lóczy bajnokcsapataA Lóczy bajnokcsapata

vehirsport.hu

További cikkek

Döntetlennel kezdte az új idényt a Szeged
Döntetlennel kezdte az új idényt a Szeged
A Pick Szeged 29-29-es döntetlent játszott a francia Montpellier HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szerdán.
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Középiskolai Labdarúgó Program keretében idén is megrendezi a Fair Play Kupát. A szervezők várják a Veszprém megyei intézmények jelentkezését is.
Eltört az ujja a kézilabdázó Faluvégi Dorottyának
Eltört az ujja a kézilabdázó Faluvégi Dorottyának
Faluvégi Dorottya válogatott kézilabdázónak eltört az ujja a Győri Audi ETO KC keddi bajnoki mérkőzésén.
Fűti a vágy, hogy évről évre több játéklehetőséget kapjon
Fűti a vágy, hogy évről évre több játéklehetőséget kapjon
A kétszeres BL-győztes Momir Ilics és a nála húsz évvel fiatalabb Ilics Zoran csak névrokonok, de mindketten szerb-magyar kettős állampolgárok, és egy célt szolgálnak a Telekom Veszprémben. Előbbi a kézilabdacsapat újdonsült vezetőedzőjeként, utóbbi hároméves profi szerződés biztonságával játékosként.
Magát adja, nem játszik szerepeket
Magát adja, nem játszik szerepeket
Sipos Adrián, a Telekom újdonsült beállója reméli, rászolgált arra, hogy Veszprémben játszhasson. Teljesítőképességét bizonyítaná a francia PSG elleni csütörtök esti (18.45) hazai BL-csoportmérkőzésen is.