Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Hegyifutó bajnok Fonyó Sándor!

2018. április 17. 12:48 // Forrás: VEDAC
Veszprémi sikerrel zárult az idei hegyifutó félmaratoni bajnokság: Fonyó Sándor, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója nyerte a nem mindennapi erőpróbát.

A hegyifutó magyar országos bajnokságot Győrújbarát térségében rendezték meg, ahol a meglehetősen szintes, három körös pálya komoly erőkifejtésre késztette a résztvevőket.

Fonyó Sándor a harmadik körben lépett el ellenfeleitől, és biztosan szerezte meg a győzelmet. Koós Hutás László és id. Fonyó Sándor tanítványának ez a második felnőtt magyar bajnoki címe, az elsőt a Parád-Kékestető verseny megnyerésével szerezte.

Fonyó Sándor - Fotó: VEDACFonyó Sándor - Fotó: VEDAC

Az aranyérem megszerzésével Fonyó Sándor bekerült a hegyifutó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba is.

A nőknél is VEDAC-os éremnek örülhettünk: második helyen zárt a mindössze második hegyifutó megméretésén induló Badiss Anissa Zsófia.

Szólnunk kell még arról is, hogy a győrújbaráti viadal szenior versenyében a korábban veszprémi színekben versenyző ultrafutó, Muhari Gábor győzött.

Eredmények

Férfiak: 1. Fonyó Sándor (VEDAC) 1:20:14, 2. Halász Barna (PSN Zrt.) 1:20:44, 3. Szabó Sándor (MAC) 1:22.11.

Nők: 1. Horváth Timea (BHSE) 1:35.15, 2. Badis Anissa Zsófia (VEDAC) 1:40:26, 3. Kodzsagogov Zsaklin (Kaposvári AC) 1:46:06.

vehirsport.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.