Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Ez aztán a nagy dobás

2018. május 7. 20:03
Remekül sikerült a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újítása: egyéni csúcsokkal tarkított, remek hangulatú súlylökő versenyt varázsoltak az Óváros térre.

Nagy nap volt a hétfői a VEDAC életében, hiszen az egyesület életét alapvetően meghatározó eseménnyel indult az I. Veszprémi Súlylökő Párbaj, amelyet a Gizella Napok keretében, a város szívében rendeztek meg.

Porga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatójaPorga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója

– Egy igazi sportkuriózummal járult hozzá a VEDAC a kultúra ünnepéhez. Köszönöm a szervezőknek, hogy megálmodták és meg is szervezték ezt a rendezvényt – méltatta a hazánkban párját ritkító kezdeményezést Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az atlétikaklub rendhagyó módon nem egy sportpályán, hanem az Óváros téren alakított ki – hitelesített – súlylökő pályát, s a rangos mezőnyről is gondoskodtak. Többek között dobókörbe állt a szám regnáló világbajnoka, Márton Anita is.

Márton Anita – Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A polgármester a megnyitó gondolatainak tolmácsolása után a klub jövőjét garantáló szerződést írt alá a publikum előtt. A városvezetés 2024-ig hosszabbította meg a VEDAC 25 millió forintban meghatározott éves támogatói szerződését – hangzott el közel háromszáz nézőt vonzó eseményen.

Orbán Évát figyeli a közönségOrbán Évát figyeli a közönség

A verseny a helyszínválasztáson túl is rendhagyónak számított, hiszen a felek párokba verbuválódva mérkőztek meg egymással, s minden versenyző a korcsoportjának megfelelő súlyú szerrel célozhatott.

A legnagyobb tapsot természetesen Márton Anita kapta, aki egyéni csúcsától ezúttal jócskán elmaradt, de ez nem is meglepő, hiszen az Európa-bajnokságra készülő atléta alapozó edzőtáborból vette az irányt Veszprém felé.

A párosok között Aranyi Ferenc (VEDAC) és Detrik Balázs (Ikarus BSE) kettőse nyert, kettejük dobásának átlaga 16.23 méter lett. Számos egyéni csúcs is született a viadalon, egyéniben Márton Anita (Békéscsabai AC) dobta a legmesszebbre a súlygolyót (18.06 méter), a férfiak között pedig Kovács László (Ikarus BSE) diadalmaskodott (17.71 méter).

Galéria
I. Veszprémi Súlylökő Párbaj
Zatkalik Dániel
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.