2019. október 17. // Hedvig névnap

Ez aztán a nagy dobás

2018. május 7. 20:03
Remekül sikerült a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újítása: egyéni csúcsokkal tarkított, remek hangulatú súlylökő versenyt varázsoltak az Óváros térre.

Nagy nap volt a hétfői a VEDAC életében, hiszen az egyesület életét alapvetően meghatározó eseménnyel indult az I. Veszprémi Súlylökő Párbaj, amelyet a Gizella Napok keretében, a város szívében rendeztek meg.

Porga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatójaPorga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója

– Egy igazi sportkuriózummal járult hozzá a VEDAC a kultúra ünnepéhez. Köszönöm a szervezőknek, hogy megálmodták és meg is szervezték ezt a rendezvényt – méltatta a hazánkban párját ritkító kezdeményezést Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az atlétikaklub rendhagyó módon nem egy sportpályán, hanem az Óváros téren alakított ki – hitelesített – súlylökő pályát, s a rangos mezőnyről is gondoskodtak. Többek között dobókörbe állt a szám regnáló világbajnoka, Márton Anita is.

Márton Anita – Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A polgármester a megnyitó gondolatainak tolmácsolása után a klub jövőjét garantáló szerződést írt alá a publikum előtt. A városvezetés 2024-ig hosszabbította meg a VEDAC 25 millió forintban meghatározott éves támogatói szerződését – hangzott el közel háromszáz nézőt vonzó eseményen.

Orbán Évát figyeli a közönségOrbán Évát figyeli a közönség

A verseny a helyszínválasztáson túl is rendhagyónak számított, hiszen a felek párokba verbuválódva mérkőztek meg egymással, s minden versenyző a korcsoportjának megfelelő súlyú szerrel célozhatott.

A legnagyobb tapsot természetesen Márton Anita kapta, aki egyéni csúcsától ezúttal jócskán elmaradt, de ez nem is meglepő, hiszen az Európa-bajnokságra készülő atléta alapozó edzőtáborból vette az irányt Veszprém felé.

A párosok között Aranyi Ferenc (VEDAC) és Detrik Balázs (Ikarus BSE) kettőse nyert, kettejük dobásának átlaga 16.23 méter lett. Számos egyéni csúcs is született a viadalon, egyéniben Márton Anita (Békéscsabai AC) dobta a legmesszebbre a súlygolyót (18.06 méter), a férfiak között pedig Kovács László (Ikarus BSE) diadalmaskodott (17.71 méter).

Zatkalik Dániel
Kovács Bálint

További cikkek

Megyecsúcs az évadzárón
Megyecsúcs az évadzárón
Huszonöt éves rekordot adott át a múltnak Stringecz Zalán, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője a hazai rendezésű évadzáró dobóversenyen. Ha ez még nem lenne elég, pár nap múlva saját csúcsát megdöntve, újabb két méterrel ezt is túlszárnyalta.
A mezei pálya sem jelentett akadályt
A mezei pálya sem jelentett akadályt
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái egy arany- és két ezüstérmet szereztek a Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulójában.
Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel
Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel
Népes mezőny részvételével, október 12-én, szombaton rendezik a VEDAC Dobóakadémia Évadzáró Dobóversenyét.
Az ország egyik legjelentősebb egyesülete lett az SVSE
Az ország egyik legjelentősebb egyesülete lett az SVSE
Igaz, csupán második esztendeje tagja a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) a Magyar Atlétikai Szövetségnek, azonban ez idő alatt az ország egyik legjelentősebb egyesületévé nőtte ki magát – hangsúlyozta Bartha László, az egyesület ügyvezetője szerda délután a Gyarmati Étteremben tartott hivatalos évadzáró sajtótájékoztatón.
Köztársaság Kupa az egyenlőség jegyében
Köztársaság Kupa az egyenlőség jegyében
A versenyen szerepelhetnek megyénk kisebb iskolái is, ahol a szerényebb körülmények ellenére is van egy-két kimagasló tehetség, akik itt számot adhatnak tudásukról – fogalmazott a kupa egykori megálmodója és örökös szervezője, az atlétika szaktekintély Kung József a Városi Stadionban szerdán rendezett jubileumi esemény délelőtti megnyitóján.
2019. október 17. // Hedvig névnap