2020. június 6. // Norbert névnap

Az ország legjobb egyesületei között az SVSE

2018. május 14. 14:03
Nem kis bravúrt tudhat magáénak városunk fiatalabb atlétikai egyesülete, a Sportolj Velünk Sport Egyesület, amely beverekedte magát az országos csapatbajnoki döntőbe.

Péntektől vasárnapig Zalaegerszeg városa látta vendégül az ország nyugati felének legjobb atlétáit. Itt rendezték ugyanis az országos atlétikai csapatbajnokság regionális elődöntőjét, melyen városunk két atlétika klubja, a Sportolj Velünk SE (SVSE) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) is megmérette magát.

Az egyesületeknek idén is lehetősége nyílt arra, hogy fúzióban alkossanak csapatokat, így több rangos országos klubhoz hasonlóan a VEDAC is élt a lehetőséggel, s a Pápai Atlétikai Clubbal közösen neveztek a viadalra. Az újonc SVSE azonban szólóban nevezett első csapatbajnokságára.

Az SVSE csapataAz SVSE csapata

A csapatok összesített pontversenye a következőképp alakult. Ötven atlétikai versenyszámra nevezhettek az alakulatok, melyből maximálisan negyvenet vettek figyelembe a végső sorrend felállításakor. Mind az egyéni, mind a váltók során az első tizenkét helyezett tudott pontot gyűjteni csapatának, de a kimagasló eredményeket plusz pontokkal is díjazták, s végül ezek összegzése alapján alakult ki a végső sorrend.

Az SVSE sportolói gyűjtötték a hatodik legtöbb pontot a viadalon, így jogot szereztek arra, hogy ott legyenek a szeptember eleji országos döntőben. A VEDAC és a Pápai AC közös csapata, a Bakony Balaton Team a hetedik helyen végzett, így épp’ hogy lemaradt az országos fináléról.

A veszprémi sportolók közül megnyerte versenyszámát az SVSE 4x400 méteres férfi váltója (Takács Dávid, Kiss Gergő, Bartha László, Molnár Attila), s a hölgyeknél is az SVSE vitte a prímet ugyanebben a számban (Kéri Bettina, Farsang Evelin, Göncz Anna, Kéri Bianka). Kéri Bianka egyéniben is remekelt: 400 (54.91) és 800 (2:05.83) méteren is idei legjobb eredményével győzött.

vehirsport.hu

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. június 6. // Norbert névnap