Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Nyíltvízi úszó EK: Rasovszky ismét versenyt nyert

2018. június 30. 22:03 // Forrás: MTI/MÚSZ
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Rasovszky Kristóf a márciusi, Eilatban rendezett verseny után a hosszútávúszók Európa Kupa-sorozatának barcelonai állomásán is győzött a 10 kilométeres távon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az EK-n tavaly minden viadalon győztes magyar sportoló remek teljesítményt nyújtott szombaton. Sikerének értékét növeli, hogy a mezőnyben a legerősebbnek számító francia válogatott tagjai is ott voltak.

A győzelemért Rasovszky a francia Marc-Antoine Olivier-vel vívott óriási harcot, aki tavaly a balatonfüredi nyíltvízi vb-n 5 kilométeren és csapatban arany-, míg 10 km-en ezüstérmes volt. A veszprémi úszó hosszú hajrájára viszont riválisának nem volt ellenszere, így a magyar versenyző ért célba elsőként.

Rasovszky Kristóf ismét győzni tudott - Fotó: MÚSZ FacebookRasovszky Kristóf ismét győzni tudott - Fotó: MÚSZ Facebook

– Nagyjából végig be tudtam tartani a taktikát, az elején nem mentem előre, sőt, az elején a boly leghátsó részében úsztam, hogy minél több energiát tudjak tartalékolni. Aztán az első kör vége felé előrementem, hogy a szűk visszafordítónál és az etetésnél már megfelelő helyen legyek, nyugodtan tudjak frissíteni. A második-harmadik körben aztán mindig egy kicsit visszább fogtam magam, rápihentem a hajrára, ami elég hosszú lett, gyakorlatilag az utolsó kör második felét végig teljes erőből úsztam. Azt éreztem, hogy nem vagyok annyira gyors, mint a korábbi versenyeken, mert Balatonfüred után muszáj volt két hétig komolyabban ráfeküdni az állóképesség javítására, és ez azért visszaköszönt a sebességemben. Viszont bírtam a hajrát, így sikerült Olivier-t magam mögött tartani – nyilatkozta Rasovszky a magyar szövetség Facebook oldalán.

A nőknél a negyedik helyen végzett Rohács Réka volt a legjobb magyar.

Eredmények, 10 km:

férfiak:
1. Rasovszky Kristóf 1:50:30.50 óra
2. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:50:51.20
3. Axel Reymond (francia) 1:51:06.10
...6. Papp Márk

nők:
1. Aurora Ponsele (olasz) 2:00:37.05 óra
2. Paula Ruiz Bravo (spanyol) 2:00:38.85
3. Aurelie Muller (francia) 2:00:40.60
4. Rohács Réka 2:00:41.50
5. Sömenek Onon Kata 2:00:42.55

vehirsport.hu
további cikkek
Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik kézilabda Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője szerint a sportágban az akadémiai rendszer országszerte jól működik, ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi és női válogatott is kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 22:48 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.