Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Futballstadionban rendezik a 2020-as férfi kézi Eb helyosztóit

2018. szeptember 13. 17:34 // Forrás: MTI
Egy stockholmi futballstadionban, a Tele2 Arenában rendezik a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőit és helyosztóit.

Az európai szövetség (EHF) csütörtöki közleménye szerint a Hammarby IF és a Djurgardens IF labdarúgócsapatok otthonául szolgáló stadion több mint 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas a kézilabdameccseken.

Az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű torna január 9-én kezdődik és 26-án ér véget. Ez lesz az első Európa-bajnokság a sportágban, amelyen 24 csapat vehet részt, és az is újdonság, hogy a bronzmérkőzést szombaton rendezik, vasárnapra csak a döntő marad.

Bergström Krister, a svédországi szervezőbizottság vezetője elmondta, remek hangulatot szeretnének teremteni a három stockholmi játéknap során, szombaton pedig különösen azokat az embereket akarják az arénába csábítani, akik eddig nem álltak közel a kézilabdához.

Több mint húszezren nézhetik majd a helyszínen a helyosztókatTöbb mint húszezren nézhetik majd a helyszínen a helyosztókat

Bernd Rabenseifner, az osztrák szövetség főtitkára elárulta, a programot úgy alakították ki, hogy egyszerre csak egy mérkőzést rendeznek mindhárom országban, illetve a csoportkör után eggyel több pihenőnapot kapnak azok a válogatottak, amelyeknek sokat kell utazniuk.

Kia Otnes, a norvégiai szervezők vezetője közölte, Trondheimben egy új, nyolcezres csarnokot építenek az Európa-bajnokságra.

A csoportkör mérkőzéseinek Graz, Bécs, Trondheim, Malmö és Göteborg, a középdöntőnek Bécs és Göteborg, az elődöntőknek és a helyosztóknak pedig Stockholm ad otthont.

A selejtezők október 24-én kezdődnek, a magyar válogatott Oroszországgal, Szlovákiával és Olaszországgal találkozik. Az Európa-bajnokságra a nyolc csoport első és második helyezettjei, valamint a négy legjobb harmadik jut ki.

vehirsport.hu
további cikkek
A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók Telekom Veszprém A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze kedd este az aréna előtti téren. A végig békés hangulatú eseményen Gyurákovics István vezérszurkoló és Pardi Károly korábbi játékos is kritikát fogalmazott a Telekom Veszprém edzői párosának és dr. Csík Zoltán vezérigazgató munkájával szemben. ma 20:41 Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal ország-világ Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal Peter Sagan és Mark Cavendish révén az országúti kerékpársport elmúlt évtizedét meghatározó két világsztárral, valamint az előzetes rajtlista alapján 12 magyar bringással is találkozhatnak a szurkolók a szerdán kezdődő 45. Tour de Hongrie-n. ma 13:26 „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Erről jut eszembe… „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Kedvenc férfi kézilabdacsapatuk kudarca mély apátiába sodorta a Telekom Veszprém szurkolóit. Idén titkon Bajnokok Ligája-győzelmet vártak a drukkerek, ehhez képest óriási csalódásként élték meg, hogy a világválogatottal felérő együttes a Final4-ba sem tudott eljutni – sorozatban immár másodszor. ma 6:02 Fazekas Gergő csapata megvédte címét a Lengyel Kupában kézilabda Fazekas Gergő csapata megvédte címét a Lengyel Kupában Fazekas Gergő csapata, az Orlen Wisla Plock 29-20-ra nyert a bajnok Industria Kielce ellen a férfi kézilabda Lengyel Kupa vasárnapi döntőjében. 2024. május 5. 23:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.