Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

A veszprémi és a pápai atlétikai klub közösen emlékezett a kiváló edzőre

2018. szeptember 26. 17:08 // Forrás: VEDAC
A zord időjárás ellenére jó hangulatú versenyen emlékezett meg a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Kis Károlyról, a tavaly elhunyt kiváló pápai atlétaedzőről.

A kezdeményezés egy kalapácsvető emlékversenyként indult, végül egy dobó- és futószámokat is felölelő emléknappá bővült, ugyanis Kis Károly futóedzőként kezdte meg edzői tevékenységét, majd autodidakta módon bővítette ki a tudását a dobószámokra, elsősorban a kalapácsvetésre. Így kerülhetett kezei közül Orbán Éva háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó a VEDAC-hoz, vagy nőhetett ki az elmúlt években rendszeresen magyar bajnoki döntős, jelenleg is pápai színekben versenyző Nagy Gergely.

Az eseményen részt vett Kis Károly családja, felesége és gyermekei. Érdekesség, hogy egyik fia, ifjabb Kis Károly pápai kalapácsvető volt. A verseny során az egykori tanítványok, edzőtársak, barátok felelevenítették legkedvesebb emlékeiket, Karcsi bácsi ismert szavajárását. A szokatlanul hideg időben Orbán Éva elmesélte, hogy a téli időszakban Karcsi bácsi az edzés végén mindig meleg teával várta tanítványait.

Kis Károlyra emlékeztekKis Károlyra emlékeztek

A veszprémi stadionban megrendezett versenyen természetesen a legnagyobb létszámban a két házigazda klub vett részt.

A férfi kalapácsvetést Nagy Gergely nyerte 62.19 méterrel, az egyéni csúcsot (61,73 métert) teljesítő VEDAC-os Czeller Gábor Sándor és az egykori VEDAC-os, jelenleg győri színekben versenyző Árvai Krisztián (59,36) előtt. Női kalapácsvetésben Németh Zsanett (Dobó SE – 56,38) nyert, Brandl Lilla (ARAK – 50,40) és Gombás Petra (VEDAC – 49,80) előtt.

A VEDAC-os Aranyi Ferenc biztató eredménnyel 54,15 méterrel nyerte a junior diszkoszvetést, Czeller Gábor Sándor pedig 70 méter feletti eredménnyel (70,12) a junior kalapácsvetést.

A Pápai AC a futószámokban is nagy létszámban képviselte a klubot, serdülő leány 100 méteren például hat pápai versenyző is rajthoz állt. A dobogóra is három pápai állhatott: a versenyszámot Könyves Kitti nyerte (13,2) Horváth Regina (14,1) és Flórián Rebeka (14,2) előtt.

A PAC és a VEDAC által közösen finanszírozott versenynek szép számmal voltak támogatói is. Minden versenyszám győztese a pápai Várkertfürdőbe nyert kétszemélyes belépőjegyet, valamint felajánlott díjat a pápai Scitec üzlet és a szintén pápai Tom Market üzlet is.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.