2020. június 6. // Norbert névnap

Rekord nevezés az évadzárón

2018. október 20. 7:32
VEDAC
Több mint 250 nevezés érkezett a VEDAC hagyományos évadzáró dobóversenyére, mely remek hazai eredmények mellett idén először ÖsszVEDAC évadzáróra bővült.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) évadzáró dobóversenye fontos esemény a dobók számára, a szezon zárásaként a dobóatlétika ünnepének számít. Idén először hirdette meg a klub az ÖsszVEDAC Évadzárót, mely a dobóverseny körítéseként teljes klubszintű eseménnyé bővült. A szervezők meginvitálták a futó és ügyességi szakág sportolóit, edzőit, szülőket és szimpatizánsokat, így egy remek hangulatú összejövetellé bővült a kiemelkedő nevezést hozó dobóverseny.

Gombás Petra - Fotó: VEDACGombás Petra - Fotó: VEDAC

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan részt vettek az évadzárónkon. Úgy gondolom, aki él és mozog a magyar dobóatlétikában, az igyekezett tiszteletét tenni ezen a viadalon. Ez is jól jelzi, hogy rangos megméretést rendeztünk, amely hasonló, idényt befejező erőpróbák között előkelő helyet foglal el – hangsúlyozta Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója.

A szakvezető kiemelte, több veszprémi sportoló is kiváló eredményt ért el, idei legjobbját és/vagy egyéni csúcsot teljesített.

– Ebből is kitűnik, hogy a nyáron befektetett munka nagyon gyorsan, ősszel már meg is térülhet – nyilatkozta a szakmai vezető.

Czeller Gábor - Fotó: VEDACCzeller Gábor - Fotó: VEDAC

Török Krisztián hozzátette, sok ügyes versenyzővel találkozhattak a versenyen. Igen örömteli, hogy a hazaiak közül Czeller Gábor és Gombás Petra is nagy egyéni csúcsot dobott, de Cserháti Simon is dicséretet érdemel, ő is jól teljesített.

Veszprémi eredmények:

Férfi. Diszkoszvetés: 1. Aranyi Ferenc 49.33, 2. Dobi Balázs 35.51, 3. Stadtschmitzer Miklós 34.35. Kalapácsvetés: 4. Czeller Gábor 61.50. Junior. Diszkoszvetés: 1. Aranyi Ferenc 54.02, 3. Czeller Gábor 48.33. Kalapácsvetés: 2. Czeller Gábor 71.14 (egyéni csúcs), 4. Cserháti Simon 61.88 (egyéni csúcs). Ifjúsági. Diszkoszvetés: 5. Temesi Márton 41.33 (egyéni csúcs). Serdülő. Kalapácsvetés: 4. Görföl Benedek 53.31. Újonc. Kalapácsvetés: 6. Vecsei Bálint 34.64. Diszkoszvetés: 6. Lipót Dániel 22.91 (egyéni csúcs). Gyermek. Gerelyhajítás: 1. Földy Kornál 24.04 (egyéni csúcs), 2. Lipót Dániel 21.61. Női. Kalapácsvetés: 3. Gombás Petra 51.52 (egyéni csúcs), 6. Pacher Alexandra (egyéni csúcs). Gerelyhajítás: 1. Máté Fanni Szabina 45.37. Ifjúsági. Gerelyhajítás: 1. Kövér Fanni 38.63, 2. Gombás Petra 31.79 (egyéni csúcs), 3. Pacher Alexandra 29.44. Kalapácsvetés: 1. Gombás Petra 62.52 (egyéni csúcs), 3. Csatári Jázmin 57.31. Serdülő. Gerelyhajítás: 1. Kövér Fanni 48.80, 3. Dósa Jázmin 36.80 (egyéni csúcs). Gyermek. Kalapácsvetés: 1. Gáspár Szilvia 53.29 (egyéni csúcs), 2. Fertig Fanni 51.64 (egyéni csúcs). Gerelyhajítás: 1. Kéri Gerda 30.08.

vehirsport.hu

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. június 6. // Norbert névnap