2019. november 13. // Szilvia névnap

Rangos elismerést kapott a mester

2018. december 17. 7:30
VEDAC
A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése munkásságának elismeréséül Pro Comitatu megyei díjat adományozott Kungl Józsefnek, a VEDAC edzőjének.

A Veszprém Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlését december 15-én tartotta a megyei önkormányzat Szent István termében. A színvonalas rendezvényen többek között a Pro Comitatu díjat is átadta Polgárdy Imre, a közgyűlés elnöke. A plénum rendelkezése szerint Pro Comitatu díj adományozható a megye érdekében eredményesen tevékenykedő magánszemélyek és közösségek elismerésére, valamint Veszprém megye területén kiemelkedő munkát végzők szakmai tevékenységének elismerésére. 2018-ban Kungl József, a Simonyi iskola egykori testnevelője, a VEDAC aktív edzője vehetett át Pro Comitatu díjat.

Kungl József testnevelői pályája mellett a Bakony Vegyész Torna Club-ban kezdte atlétaedzői pályáját a múlt század ’70-es éveiben, majd annak jogutód klubjaiban, a Veszprémi SE-ben és a VEDAC-ban folytatta egészen a mai napig.

Elsősorban ügyességi atlétákkal, főként magasugrókkal és gátfutókkal ért el szép eredményeket.

Kungl József - Fotó: VEDACKungl József - Fotó: VEDAC

Tanítványai közül Bata Gergely és Stáhl Ágota magasugrásban felnőtt országos bajnoki címet szereztek, mellettük Hegyi Judit, Komendánt Péter és Gönczöl Máté is érmeket szereztek a felnőtt magyar bajnokságokon. Szintén eredményesen szerepeltek Borosta Róbert és Pálfi Brigitta gátfutók is.

Nevelőedzőként olyan tehetségeket fedezett fel a magyar atlétikának, mint a sokszoros országos csúcstartó, főiskolai világbajnok Tóth Lívia, a kalapácsvető olimpikon Tudja Julianna, a Sport TV riportereként ma is ismert, kitűnő magasugró, Fazekas Erzsébet és a későbbi klasszis magasugró Bakler Zoltán.

Versenyzői közül korosztályos világversenyen vett rész a válogatott csapat tagjaként Volák Adrienn, Gönczöl Máté, Bata Gergely, Komendánt Péter.

Jelenlegi tanítványai közül nagy reményekre jogosítanak a fiatal Poharánszki Anna eredményei, aki korosztályában többszörös magyar bajnok, és idén már az U16 Válogatott Viadalon képviselhette hazáját és Veszprém városát.

A fiatal veszprémi atlétatehetségek kiválasztására létrehozta a Köztársaság Kupa elnevezésű, általános iskolák számára megrendezett atlétikai versenyt, mely a Veszprémi Megyei Értéktárba is bekerült, és amely már 25 éve megszakítás nélkül kerül megrendezésre.

Az elismert szakember köszönő beszédében megemlékezett édesapjáról, és köszönetet mondott minden támogatójának, a megyei és a városi önkormányzat vezetőinek, a Simonyi és a Báthory iskolának, valamint a VEDAC közösségének, aki munkájában és a Köztársaság Kupa lebonyolításában segítette őt.

vehirsport.hu

További cikkek

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.
Hisz magában, küzd a céljaiért
Hisz magában, küzd a céljaiért
Zsetnyai Ákos, a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesülez (SVSE) tehetséges junior atlétája a felnőttek mezőnyében is rendre bizonyítja, hogy a hosszútávfutóknak bizony tartaniuk kell tőle.
Különleges futóversenyt rendeztek
Különleges futóversenyt rendeztek
Csodálatos helyszínen, a balácai római villagazdaságban szervezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos futóversenyét, a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.
2019. november 13. // Szilvia névnap