Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

A magyar válogatott tíz góllal legyőzte Angolát

2019. január 13. 19:26 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-24-re legyőzte Angola csapatát a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Koppenhágában.

A két együttes második egymás elleni meccsén a második magyar siker született.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Magyarország-Angola 34-24 (18-8)
Koppenhága, 6000 néző, v.: Kolahouzan, Mousavian Nazhad (irániak)
Magyarország: Mikler - Hornyák 2, Bodó 3, Bánhidi 2, Lékai 2, Nagy L. 1, Bóka 5, cserék: Ilyés, Sipos 1, Jamali 4, Balogh Zs. 4, Juhász Á. 3, Császár 4, Ancsin 2, Ligetvári 1, Székely, szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics
lövések/gólok: 47/34, illetve 48/24
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A szokatlanul hangulattalan pénteki magyar-argentin mérkőzéssel ellentétben a több mint száz magyar szurkoló ezúttal nem a saját helyéről, hanem ugyanabból a szektorból figyelte a találkozót, így sokkal jobban tudták biztatni a nemzeti csapatot.

Mivel a magyarok csupán döntetlennel (25-25) kezdték a tornát, Angola pedig nagy meglepetésre legyőzte Katart (24-23), nagy küzdelemre lehetett számítani, ami az első percekben igazolódott is, ám később Mikler Roland védései, illetve két perc alatt három gól megnyugtatta a csapatot (4-1).

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Az előző meccsel ellentétben a magyar válogatott most törekedett a gyors ellentámadásokra, és a szélsők is több szerephez jutottak. A támadás és a védekezés közötti átmenetben ezúttal nem hármat, csak egy játékost cseréltek a szövetségi kapitányok, ez is elősegítette a gyors kézilabdát.

Az angolaiak szakvezetője, Filipe Cruz már a hatodik percben időt kért, ám csapatának hátránya folyamatosan nőtt (11-3).

A 22. percben piros lappal azonnal kiállították Bóka Bendegúzt, mert ellenfelének vállát lövés közben ütötte meg. A Balatonfüred balszélsője remekül kezdett, hiszen mind az öt lövését gólra váltotta, amíg a pályán volt. A helyét Juhász Ádám vette át.

Nem volt hibátlan a magyarok játéka, ennek ellenére tovább növelték a különbséget, ami a 25. percben a tíz gólt is meghaladta (16-5).

A második félidő elején a szövetségi kapitányok - a hétfőn 15.30-kor kezdődő Katar elleni meccs közelsége miatt - számos cserejátékosnak lehetőséget adtak, ám Angola egy 4-0-s sorozatot produkált, amire időkérés volt a válasz. Innentől kezdve szinte végig felváltva estek a gólok, a magyarok védekezése már nem volt olyan hatékony, mint korábban, így nem tudták növelni az első félidőben kidolgozott tízgólos előnyüket.

Az afrikaiak legeredményesebb játékosa Edvaldo Ferreira volt, aki kilenc lövésből öt gólt szerzett. A magyar kapusok közül Mikler Roland 18 kísérletből tizet, Székely Márton 21-ből ötöt védett.

A magyar válogatott a D csoportban hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

vehirsport.hu
további cikkek
Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben női kézilabda BL Kézilabda BL: az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. tegnap 22:09 A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók Telekom Veszprém A minőségi játékoskeret mellé minőségi edzőket szeretnének a szurkolók A Veszprémi Szurkolói Egyesület felhívására több százan gyűltek össze kedd este az aréna előtti téren. A végig békés hangulatú eseményen Gyurákovics István vezérszurkoló és Pardi Károly korábbi játékos is kritikát fogalmazott a Telekom Veszprém edzői párosának és dr. Csík Zoltán vezérigazgató munkájával szemben. tegnap 20:41 Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal ország-világ Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal Peter Sagan és Mark Cavendish révén az országúti kerékpársport elmúlt évtizedét meghatározó két világsztárral, valamint az előzetes rajtlista alapján 12 magyar bringással is találkozhatnak a szurkolók a szerdán kezdődő 45. Tour de Hongrie-n. tegnap 13:26 „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Erről jut eszembe… „Sosem nyerjük meg a BL-t!” Kedvenc férfi kézilabdacsapatuk kudarca mély apátiába sodorta a Telekom Veszprém szurkolóit. Idén titkon Bajnokok Ligája-győzelmet vártak a drukkerek, ehhez képest óriási csalódásként élték meg, hogy a világválogatottal felérő együttes a Final4-ba sem tudott eljutni – sorozatban immár másodszor. tegnap 6:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.