2019. november 13. // Szilvia névnap

Komoly célokért dolgozik

2019. január 23. 14:35
VEDAC
Nem volt maradéktalanul elégedett a mögöttünk hagyott esztendővel Péringer Márk, pedig két világeseményen is részt vehetett a VEDAC diszkoszvetője.

A Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjátadáson egyetlen sportklub versenyzői érdemeltek ki egynél több egyéni díjat, a VEDAC atlétái hat kategóriában lettek díjazottak. A Veszprém megye legjobb VEDAC-osai cikksorozatunk harmadik részében az ifjúsági olimpikon diszkoszvetőt Péringer Márkot mutatjuk be.

Péringer Márk Tapolcán ismerkedett meg a dobóatlétikával, azon belül is a súlylökéssel, majd amikor a veszprémi Jendrassik-VENESZ Szakközépiskolába került egyenes út vezetett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubhoz (VEDAC).

Először Páli Viktor kezdett el foglalkozni a kiváló testi adottságokkal rendelkező fiatalemberrel, ám a szakemberek úgy vélték, Márk diszkoszvetőként jobban ki tudná használni erejét, nem mindennapi fizikumát. Mozsdényi Dáviddal egy évvel ezelőtt kezdődött el a közös munka.

A 2018-as esztendő aztán nagyszerű eredményeket tartogatott Márknak, annak ellenére, hogy többször sérülések hátráltatták.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

– A győri ifjúsági Európa-bajnokság előtt egy nappal, az utolsó edzésen kifordult a bokám. Eléggé fájt, estére pedig bevérzett. Török Krisztián szakmai vezetővel azonban úgy döntöttünk, megpróbálok dobókörbe állni. Végül a selejtezőben jobbat dobtam, mint a döntőben, de így is a tizedik helyet sikerült megszereznem – mesélte Márk.

Később az is kiderült, a tizedik helyezéssel kvalifikációt szerzett az Argentínában megrendezett ifjúsági olimpiára is.

– Sajnos itt sem tudtam kihozni magamból a maximumot, a döntőben ugyanis felszakadt a bőr a kezemen, nem volt nagy a baj, de elég intenzíven vérzett a kezem. Így kellett dobnom – derült ki.

Márk végül az új lebonyolítási rendben – a versenyzők két körben négyet-négyet dobtak, majd a legjobb eredményeiket összeadva alakult ki a végső sorrend – az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

A közlekedés gépésznek tanuló sportoló elmondta még, 2019-től átlép a junior korosztályba, ahol az eddigi 1500 grammos diszkoszt, 1750-esre cseréli.

– Úgy vélem, a nagyobb diszkosz testhez állóbb lesz, és az is jó, hogy az átmérője is nagyobb, könnyebben meg tudom majd fogni – magyarázta.

Jelenleg 50 méter ezzel a szerrel a legjobb eredménye, azonban nagyon bizakodó, hogy az alapozást követően teljesíteni tudja a junior Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét, az 54 métert is.

– Ebben az évben szeretnék minél jobb alapokat szerezni a 2020-as kenyai junior világbajnokságra, szeretnék ott a legjobbak között végezni – húzta alá.

A Balatonrendesen élő Márk nagyon büszke rá, hogy őt választották Veszprém megye legjobb ifjúsági korú sportolójának. Úgy fogalmazott, szeretne minél több hasonló elismerést begyűjteni, ez nagyon motiválja, ahogy az edzőjét Mozsdényi Dávidot is.

– Ezek a díjak csak megerősítenek bennünket, hogy megéri olyan sokat dolgozni, és jó úton haladunk – zárta gondolatait.

vehirsport.hu

További cikkek

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.
Hisz magában, küzd a céljaiért
Hisz magában, küzd a céljaiért
Zsetnyai Ákos, a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesülez (SVSE) tehetséges junior atlétája a felnőttek mezőnyében is rendre bizonyítja, hogy a hosszútávfutóknak bizony tartaniuk kell tőle.
Különleges futóversenyt rendeztek
Különleges futóversenyt rendeztek
Csodálatos helyszínen, a balácai római villagazdaságban szervezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos futóversenyét, a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.
2019. november 13. // Szilvia névnap