Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi sikerek a Telekom Vivicittán

2019. április 16. 18:57
A veszprémi Petres-Szűcs Tünde (Marathon TKE) kategóriájában a 64. helyet szerezte félmaratonon, Egri Viktor (SVSE) pedig 9. helyezett lett a 10 km-es versenyen.

A Szentgálról érkezett Nagy Péter a teljes 8682 fős Telekom Vivicittá Félmaratoni mezőnyben 10. lett, ami kategóriájának 4. helyét is jelentette (ideje: 01:16:14). A veszprémi Petres-Szűcs Tünde (Marathon TKE) 01:53:27-es időeredményével kategóriájában a 64. helyet szerezte meg idén 21,1 km-es távon.

Szintén szép megyei eredmény született a vasárnapi verseny 10 km-es versenyen: itt a 9. helyezett szintén veszprémi, a Sportolj Velünk SE (SVSE) színeiben versenyző Egri Viktor (ideje: 00:34:44).

Idén minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra, ahol szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok kedvelőit várták a szervezők. A több mint 2000 külföldi résztvevő mellett hazánk 1120 településéről érkeztek amatőr sportolók Budapestre. Veszprém megyét több mint 200 amatőr futó képviselte a fővárosban ezen a hétvégén.

Vasárnap reggel 9-kor Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa és Szabó Melinda a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese indították el a 21 km-es táv futóit a Margitszigeten. A rajtoltatók közül Szalay-Bobrovniczky Alexandra trióban, Gulyás Gergely és Révész Máriusz egyéniben teljesítették is a félmaratont.

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek, köztük Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész és olimpiai bajnokok, Kovács Kokó István ökölvívó, dr. Kiss Gergely vízilabdázó és Storcz Botond kajakozó futócipőt húzott, de Fördős Zé gasztroblogger, műsorvezető és Gregori Dóra a szépségkirálynő is boldog mosollyal értek célba.

A résztvevők a délutáni 10 km-es klasszikusnak számító Vivicittá távon is bizonyíthattak és átélhették a közös sportolás felemelő élményét és a célba érés boldogságát.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.