2020. június 6. // Norbert névnap

Veszprémi sikerek a Telekom Vivicittán

2019. április 16. 18:57
A veszprémi Petres-Szűcs Tünde (Marathon TKE) kategóriájában a 64. helyet szerezte félmaratonon, Egri Viktor (SVSE) pedig 9. helyezett lett a 10 km-es versenyen.

A Szentgálról érkezett Nagy Péter a teljes 8682 fős Telekom Vivicittá Félmaratoni mezőnyben 10. lett, ami kategóriájának 4. helyét is jelentette (ideje: 01:16:14). A veszprémi Petres-Szűcs Tünde (Marathon TKE) 01:53:27-es időeredményével kategóriájában a 64. helyet szerezte meg idén 21,1 km-es távon.

Szintén szép megyei eredmény született a vasárnapi verseny 10 km-es versenyen: itt a 9. helyezett szintén veszprémi, a Sportolj Velünk SE (SVSE) színeiben versenyző Egri Viktor (ideje: 00:34:44).

Idén minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra, ahol szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok kedvelőit várták a szervezők. A több mint 2000 külföldi résztvevő mellett hazánk 1120 településéről érkeztek amatőr sportolók Budapestre. Veszprém megyét több mint 200 amatőr futó képviselte a fővárosban ezen a hétvégén.

Vasárnap reggel 9-kor Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa és Szabó Melinda a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese indították el a 21 km-es táv futóit a Margitszigeten. A rajtoltatók közül Szalay-Bobrovniczky Alexandra trióban, Gulyás Gergely és Révész Máriusz egyéniben teljesítették is a félmaratont.

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek, köztük Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész és olimpiai bajnokok, Kovács Kokó István ökölvívó, dr. Kiss Gergely vízilabdázó és Storcz Botond kajakozó futócipőt húzott, de Fördős Zé gasztroblogger, műsorvezető és Gregori Dóra a szépségkirálynő is boldog mosollyal értek célba.

A résztvevők a délutáni 10 km-es klasszikusnak számító Vivicittá távon is bizonyíthattak és átélhették a közös sportolás felemelő élményét és a célba érés boldogságát.

vehirsport.hu

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. június 6. // Norbert névnap