2019. november 13. // Szilvia névnap

Két verseny egy napon

2019. április 24. 14:53
VEDAC
A VEDAC hagyományos évadnyitó dobóversenyét ezúttal a II. Kis Károly emléknappal együtt rendezik meg április 27-én, szombaton a városi stadionban.

A Pápai AC és a VEDAC tavaly szeptemberben tartotta meg első alkalommal a pápai atléták egykori mesterére, Kis Károlyra emlékezve a róla elnevezett viadalt.

– Jól sikerült versenyt rendeztünk, ám mivel nagyon a szezon végén sikerült időpontot találnunk, ezért már akkor elhatároztuk, hogy még nagyobb érdeklődésre számot tartó időpontot keresünk az idei versenynaptárban. Szerettük volna, ha rangos, sok indulót felvonultató versennyel tudnánk méltó emléket állítani Kis Károlynak. A dobóakadémiánk hagyományos szezonnyitójára minden évben sokan érkeznek, vagyis miért ne lehetne a futók és ugrók idényrajtja is a Kis Károly emlékverseny? – mondta el Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ügyvezetője.

Kis Károlyra emlékeznek - Fotó: VEDACKis Károlyra emlékeznek - Fotó: VEDAC

A két viadalra több mint kétszáz nevezés érkezett. A dobópályán a kalapácsvetőknél minden korosztály megmutathatja felkészültségét, de lesz még diszkoszvetés, súlylökés és gerelyhajtás is.

A futópályán 100, 200 és 800 méteres távokon, valamint távolugró számban hirdetnek majd végeredményt különböző korosztályokban.

– A dobóink komolyabb terhelés után érkeznek majd a szombati erőfelmérőre. Fontos, hogy például Orbán Éva, aki az idén a világbajnokságot célozta meg, olyan eredményt tudjon elérni, amelyre az idény hátralévő részében alapozhat, és bizakodásra adhat okot. A fiatalokkal más a helyzet. Ők másként reagálnak a nagyobb terhelésre, így az sem kizárt, hogy egy-két kimagasló eredmény, akár különböző korosztályos világversenyekre kvalifikáló dobást is láthatunk majd – fogalmazott az ügyvezető.

Mivel Pápán jelenleg még nem állnak rendelkezésre olyan infrastrukturális feltételek, ezért rendezik Veszprémben az emlékversenyt. Németh Attila azt is elmondta, hogy nagyon örülnek a pápai atlétikai létesítményfejlesztési terveknek, és hogy a bontási munkálatokat már meg is kezdték a kijelölt területeken, de természetesen amíg szükség van a VEDAC segítségére, nagy örömmel adnak helyszínt az emlékversenynek.

vehirsport.hu

További cikkek

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.
Hisz magában, küzd a céljaiért
Hisz magában, küzd a céljaiért
Zsetnyai Ákos, a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesülez (SVSE) tehetséges junior atlétája a felnőttek mezőnyében is rendre bizonyítja, hogy a hosszútávfutóknak bizony tartaniuk kell tőle.
Különleges futóversenyt rendeztek
Különleges futóversenyt rendeztek
Csodálatos helyszínen, a balácai római villagazdaságban szervezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos futóversenyét, a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.
2019. november 13. // Szilvia névnap