2019. november 12. // Jónás, Renátó névnap

Fuss az iskoládért!

2019. május 9. 9:22
Módosított útvonallal és versenytávval rajtol május 19-én az Euronics-Rotary Futónap, melyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) rendez meg. A résztvevők sportfejlesztési támogatást nyerhetnek az iskolájuknak.

A tavaly már megrendezett eseményt idén újragondolták, ebben az évben a háromezer fő helyett akár négyezer indulóra is számítanak – mondta el a rendezvény sajtótájékoztatóján Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém alapító elnöke. A programot május 19-én vasárnap rendezi a VEDAC. Minél több résztvevőt – akár szülőt is – mozgósítanak, annál nagyobb támogatásra tehet szert az iskola. Az első helyezett hatszáz-, a második négyszáz- és a harmadik kétszázezer forintos támogatást kap. A Rotary Club és a VEDAC közös együttműködése nem csak erre a rendezvényre korlátozódik.

Porga Gyula polgármester üdvözölte a rendezvény terveit, és elmondta, a királynék városában egyébként is nagy múltja van a szabadidős rendezvényeknek. A pezsgő kulturális élet mellett kifejezetten fontos, hogy a sportélet is fókuszba kerüljön. Ami pedig biztos garancia a sikerre, az a civilszervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködése. Ennek gyümölcsét fogják a veszprémiek learatni a verseny során.

Pató Sándor, a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém és a VEDAC elnökségének tagja ismertetett néhány változást: idén nemcsak az általános iskolákat, de a középiskolákat is igyekeznek majd bevonni. Az értékelésről elmondta, a „Fuss az iskoládért!” mottó mentén meghirdetett verseny értékelése idén is diákméterben történik, vagyis az iskola diákjai által lefutott össztávot elosztják az iskola létszámával.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója örömmel jelentette be, hogy idén a tavalyi hét helyett tíz kilométert is meghirdetnek, a profi futók hivatalos versenyszámként teljesíthetik a távot. Kisebb távot is választhatnak a sportkedvelő érdeklődők, hiszen lesz egy 1911 méteres versenyszám is. A magyar Rotary klubokat egyesítő Rotary Klubok Magyarországi Szövetsége a Rotary International hálózatában az 1911-es számot viseli, így a versenytáv szimbolikus jelentőségű.

vehirsport.hu

További cikkek

Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Nincs változás a VEDAC elnökségében – a munka és a fejlődés zavartalan
Határozatképes lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tisztújító küldött közgyűlése, melyet szerda este tartottak a Simonyi iskola aulájában. Nemcsak az elnökségben, a felügyelő bizottságban sem történt változás, ami egyértelműen azt mutatja, hogy béke van a klub életében.
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Kimagasló SVSE-teljesítmények a gyermek mezei futó versenyen
Október 26-án a mezei futó magyar liga felvezetőjeként rendezték meg a közép-dunántúli régió Sport XXI. mezei gyermek versenyét a Nemesvámoshoz közeli Balácapusztán, ahol a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) versenyzői is kitettek magukért.
Hisz magában, küzd a céljaiért
Hisz magában, küzd a céljaiért
Zsetnyai Ákos, a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesülez (SVSE) tehetséges junior atlétája a felnőttek mezőnyében is rendre bizonyítja, hogy a hosszútávfutóknak bizony tartaniuk kell tőle.
Különleges futóversenyt rendeztek
Különleges futóversenyt rendeztek
Csodálatos helyszínen, a balácai római villagazdaságban szervezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos futóversenyét, a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját.
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.
2019. november 12. // Jónás, Renátó névnap