2020. június 6. // Norbert névnap

Jó egyéni eredmények

2019. május 13. 21:09
VEDAC
A kilencedik helyen végzett a Bakony-Balaton Team az országos csapatbajnokság nyugati selejtezőjében. Nem jutott a szeptemberi döntőbe a VEDAC és a Pápai AC duója, de így is születtek kiváló eredmények.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Magyarország 2019. évi Atlétikai Csapatbajnokságát, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a hagyományokhoz hűen a Pápai AC-val közösen alkotott egy csapatot. A pápaiakat a veszprémiek között, egyetlen sportoló, Nagy Gergely kalapácsvető képviselte a Győrben lebonyolított két napos megméretésen, a többi versenyzőt a VEDAC adta.

A csapatbajnokság beharangozójában a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a következőképp fogalmazott: „a versenyforma jellege miatt az indulók között megtalálható a hazai atlétikai társadalom igen széles rétege – a fiataloktól kezdve a régebbi időkben eredményes atlétákig – a ma már edzőként tevékenykedő volt válogatottak, a szeniorként versenyzők és a parasportban sikeresek is”. Vagyis igen színes és széles mezőny gyűlt össze minden versenyszámban, bár az is igaz, hogy emiatt a megszokottnál gyengébb eredményekkel is dobogóra lehetett állni, pontokat lehetett szerezni.

Máté Fanni - Fotó: VEDACMáté Fanni - Fotó: VEDAC

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője szerint az eredményesség szempontjából nem kedvez a Bakony-Balaton Teamnek a lebonyolítási rend.

– A dobószámok tekintetében a nyugati régió – kivéve a súlylökést – sokkal erősebb a keletinél. A magyar élmezőny színe-java képviseltette magát a különböző számokban. Ellenben a futószámokkal pont fordított a helyzet. Gyakorlatilag a Ferencváros kivételével csakis azok a csapatok jutottak tovább, ahol két nagyobb egyesület szövetkezett. Mi pontosan tudtuk, hogy nincs reális esélyünk a továbbjutásra, azonban nem vagyunk elégedetlenek. A fiatalok kifejezetten jól szerepeltek, több egyéni és szezoncsúcs is született – fogalmazott a klubvezető.

A fiatalok közül figyelemre méltó eredményt ért el két számban is Czeller Gábor. A dobóatléta diszkoszvetésben új egyéni csúcsot ért el 48,02 méterrel, a felnőttek között kalapácsvetésben pedig 62,93 méterrel a hetedik lett.

Czeller Gábor Sándor - Fotó: VEDACCzeller Gábor Sándor - Fotó: VEDAC

Utánpótlás Európa-bajnoki szint felett dobott újra Máté Fanni Szabina gerelyhajító, 51,25 méterrel.

Betegen is vállalta a szereplést Orbán Éva, aki kalapácsvetésben második (61,58), súlylökésben és diszkoszvetésben ötödik lett 11,52 méterrel és 40,47 méterrel. Részleges bokaszalagszakadással vállalta a szereplést a magasugró Sántik Dávid, aki 195 centiméterrel a második helyet szerezte meg.

Sérülés nehezítette Koszár Zsolt futó szereplését is, aki 5000 méteren végzett a nyolcadik helyen 15:21.12 perces idővel.

Ki kell még emelnünk a VEDAC szakmai igazgatóját, aki két számban mutatta meg tudását: Török Krisztián gerelyhajításban bronzérmet vehetett át 61,14 méterrel, súlylökésben pedig negyedik lett 13,13 méterrel.

Eredmények

Férfi. 100 méter: 4. Szigeti Csongor 11.12. 5000: 8. Koszár Zsolt 15:21.12, 9. Kovács Tamás 15:31.95. 3000 akadály: 6. Bertalan Renátó 10:29.94, 7. Rezeli Martin 10:37.76. Magasugrás: 2. Sántik Dávid 1.95 méter. Súlylökés: 4. Török Krisztián 13,13, 6. Péringer Márk 13,04. Diszkoszvetés: 4. Czeller Gábor 48,02, 7.Péringer Márk 46,30. Kalapácsvetés: 5. Nagy Gergely 65,58, 7. Czeller Gábor 62,93. Gerelyhajítás: 3. Török Krisztián.

Női. Súlylökés: 5. Orbán Éva 11,52, 7. Hermann Gréta 11,12. Diszkoszvetés: 5. Orbán Éva 40,47. Kalapácsvetés: 2. Orbán Éva 61,58, 7. Gombás Petra 53,33. Gerelyhajítás: 3. Máté Fanni Szabina 51,25.

vehirsport.hu

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. június 6. // Norbert névnap