Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Elismerések ünnepi hangulatban

2019. május 26. 11:53 // Forrás: VEDAC
Matolcsi István kapta a Szabó Ernő díjat, a VEDAC legeredményesebb középtávfutója, Tóth Lívia mezét jelképesen visszavonultatta a klub.

Május 24-én, pénteken, a Simonyi iskola aulájában tartotta éves rendes küldött közgyűlését a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Dr. Józsa Tamás elnök köszöntötte a megjelent sportolókat, szülőket, edzőket, vezetőket, a sajtó képviselőit. A klub alapszabályának és a törvényi szabályozásoknak megfelelően a 2018. évi szakmai munkáról, gazdálkodásról beszámoló készült, melyet a VEDAC elnöksége, Felügyelő Bizottsága majd a küldött közgyűlésen a küldöttek is egyhangúan elfogadtak.

Fotók: Wolf AttilaFotók: Wolf Attila

A közgyűlés második napirendi pontjaként negyedik alkalommal adták át a Szabó Ernő díjat. Zentai Tibor, Mozsdényi József (posztumusz) és Koós-Hutás László után az idei évben Matolcsi István vehette át a rangos elismerést. A Veszprém megyei diáksportért végzett alázatos tevékenysége, a diákolimpiák szervezésében folytatott aktivitása, így a veszprémi atlétikai élet diáksportjában betöltött fáradhatatlan munkája miatt találta alkalmasnak a VEDAC elnöksége a Szabó Ernő díjra. Matolcsi István Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának sportügyekért felelős bizottságában referensként dolgozott, valamint a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnökének is megválasztották, mely tisztséget jelenleg is betölti.

A közgyűlés hivatalos részében Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója tájékoztatást adott a létesítményfejlesztés aktuális helyzetéről. Bár a munkálatok még nem kezdődtek meg, de a VEDAC szakmai munkájának elismerése és a tervezési fázisban folytatott aktív közreműködése révén hamarosan megkezdődhetnek a felújítási munkálatok. A klubvezető megköszönte az elnökség tagjainak, valamint Zentai Tibornak és Török Krisztiánnak az előkészületekben végzett munkáját.

Elhangzott, hogy a Balaton Bajnokságot még biztosan a jelenlegi pályán fogja tudni megrendezni a VEDAC, a felújítások csak utána fognak elkezdődni, melynek ütemezéséről jelenleg is zajlanak az egyeztetések.

A közgyűlés hivatalos részét követően a 2018. évi sportteljesítmények elismerése következett. A jövő reménységei kategóriában Szemán Kata, Kéri Gerda és Fertig Fanni vehetett át díjat. Az újonc, serdülő korosztályban a Koós Réka, Torda Csenge, Tóth Eszter, Szemán Kitti összetételű 4x800 méteres magyar bajnok váltó, valamint egyéniben Szemán Kitti, Dósa Jázmin, Rédling Renáta, Csatári Jázmin, Poharánszki Ann és Kövér Fanni ért el kiemelkedő eredményeket. Ifjúsági kategóriában Hermann Gréta és Péringer Márk, a junioroknál Bedegi Bence, Gombás Petra, Balogh Zsombor, Czeller Gábor Sándor és Máté Fanni, az U23-asok között Bertalan Renátó és Stadtschmitzer Miklós, felnőtt versenyzők közül Kovács Tamás, Koszár Zsolt, Badis Anissa, Fonyó Sándor és Orbán Éva sporteredményeit ismerték el. A szenior kategóriában Kósa Zoltán, Benes Magdolna és Gosztolai Mária lett díjazott.

A sportsikerek elérésében közreműködő szakmai stáb – Esső András, Koós-Hutás László, Kungl József Mihály, Máhl Krisztián, Mozsdényi Dávid, Orbán Éva, Páli Viktor, Szemán János, Szigeti Csongor, Török Krisztián, Vati-Pálfi Ivett, Vereb Imre és Zentai Tibor - munkáját is megköszönte a VEDAC elnöksége.

Különdíjban részesítették Szabóné Harlai Katalint a dobóversenyek és a VEDAC rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában végzett munkájának elismeréséül. Ő az egyik legaktívabb személyisége a VEDAC közösségének, szerepet vállal a VEDAC felügyelő bizottságában is.

Különdíjat vehetett át Stiglic Edit, a VEDAC rendezvényeinek - kiemelten a Veszprémi Súlylökő Párbaj, az Euronics-Rotary Futónap, illetve a városi és megyei diákolimpiák - szervezésében és lebonyolításában végzett, elengedhetetlen munkájának elismeréséül. Stiglic Editet a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Elnöksége az atlétika sportágban hosszú időn keresztül végzett odaadó és áldozatos munkájáért a „Magyar Atlétikáért EZÜST fokozat” kitüntetésben részesítette, melyet a VEDAC küldött közgyűlésének másnapján, a MASZ 2019. évi rendes küldöttgyűlésén vehetett át.

Az ünnepi hangulat legkülönlegesebb pillanata a díjátadó végén következett. A VEDAC alapítása óta a klub legjelentősebb eredményekkel bíró középtávfutója, Tóth Lívia idén hivatalosan visszavonul az aktív versenyzéstől, ezért a VEDAC vezetősége úgy döntött, hogy hivatalosan és egyben jelképesen visszavonultatja Tóth Lívia mezét, melyen születési dátumának második két számjegye, a 80-as szám szerepel, ami jelképezi azt is, hogy évfolyamának legkiemelkedőbb versenyzője volt.

Eredményei közül kiemelkedik a 2005. évi Atlétikai Világdöntő (World Athletic Final), a Grand Prix Döntő, Monte –Carloban, ahol a jelenleg is érvényes országos csúccsal a negyedik helyen végzett, melynél jobb helyezést magyar futóatléta sem előtte, sem azóta nem tudott elérni. Ugyanebben az évben a törökországi Izmirben megrendezett UNIVERSIADE-n (Főiskolai Világbajnokság) elért győzelme a teljes magyar csapat (minden sportágat beleértve) egyetlen aranyérme volt. Számos alkalommal végzett Grand Prix versenyeken dobogós helyen. Három világbajnokságon, két UNIVERSIADE-n és négy Európa bajnokságon vett részt Magyarország, Veszprém és a VEDAC színeit képviselve. Háromszoros Európa Kupa győztes, hétszeres országos felnőtt csúcstartó, 22-szeres felnőtt magyar bajnok, 2005-ben az Év atlétanője volt Magyarországon. Több alkalommal bizonyult a Magyar Bajnokság legeredményesebb atlétanőjének. 2002 és 2010 között fő számában és a középtávfutó számokban Magyarországon veretlen volt. Jelenleg is érvényes országos csúcsa 3000 m-es akadályfutásban (9:30.20) a mai Diamond League (Gyémánt Liga) versenyein is elegendő lenne az első nyolc hely valamelyikére.

A VEDAC küldött közgyűlésének programját színesítette a Legyél Te is VEDAC-os, a Veszprémi Súlylökő Párbaj, az Euronics-Rotary Futónap, valamint a futónap két névadó szponzora, az Euronics és a Rotary promóciós videója.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.