2021. június 24.
//
Iván névnap

Élesített kipufogók a lőtéren

2019. július 3. 11:26
Hétvégén ezúttal nem a hadgyakorlaté lesz a főszerep Jutaspusztán. A tavalyi jubileumi nagydíj után ugyanis immár huszonhatodik alkalommal látogat a hazai ralisport élmezőnye a királynék városába: nálunk rendezik az országos bajnokság ötödik fordulóját.

A strandolásnál „minimálisan” izgalmasabb programot is tartogat számunkra az előttünk álló hétvége: ugyanis immár 26. alkalommal fog otthont biztosítani megyeszékhelyünk az országos rali bajnokságnak.

Azonban akár egy balatoni csobbanás után is beleférhet még az időnkbe a program, hiszen nemcsak szombaton, hanem vasárnap is felbőgnek majd városunkban a motorok: murvát szórva készülnek száguldani a versenyzők minden egyes bajnoki pontért. A megmérettetés idején természetesen szünetelni fog a hadgyakorlat a jutaspusztai lőtereken, ám az előrejelzések szerint – tovább színesítve a derbit – esőcseppek hullhatnak majd.

A tavalyi – jubileumi – versennyel ellentétben, viszont az idei esztendőben a hivatalos tesztfutamokat nem rendeznek. A versenyzőknek pályabejárásra pénteken 9.00 órától lesz lehetőségük.

Izgalomból idén sem lesz hiány (Archív fotó)Izgalomból idén sem lesz hiány (Archív fotó)

A kvalifikáció szombaton lesz, vasárnap délelőtt pedig élesben is elrajtolnak a pilóták. Még aznap délután természetesen a befutóra és az ünnepélyes díjátadásra is sor kerül majd: ennek helyszíne pedig nem más, mint maga a szervizpark, a Veszprém Aréna lesz.

Érdekesség, hogy az ORC listavezető Dudás–Szabó páros az esélytelenek nyugalmával érkezik Veszprémbe, ugyanis a kettős R4-es Mitsubishijének erőforrása biztos nem készül el a megmérettetésre, így a duó kénytelen visszaülni a tavaly használt N csoportos Lancerbe – írja a veszpremrallye.net.

Az autósport szerelmesei a korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is a Veszprém Rally hivatalos weboldalán tájékozódhatnak a látogatható szakaszokról.

vehirsport.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb rali országos bajnoksága rajtol el vasárnap az I. Boldogkő-ralival, amelyre kilencven páros nevezett.
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
A Forma-3-as autós gyorsasági bajnokságban indul az idén Tóth László a spanyol Campos Racing színeiben.
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Hivatalossá vált a rali országos bajnokság 2020-as idényének végeredménye, az idei szezon pedig a tavalyihoz hasonlóan később kezdődhet a koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott kormányzati intézkedések nyomán.
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.