Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén

2019. július 6. 12:09 // Forrás: MTI
Vasárnap rendezik a rali országos bajnokság idei egyetlen murvás versenyét, a Veszprém-ralit, amelyre a két kategóriában összesen 80 páros nevezett.

Az abszolút összesítésben nagy előnnyel az élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős a szezon első három futamát megnyerte, így a megszerezhető 115 pontból 111-et gyűjtött. A Korda Racing Skoda Fabia R5-össel versenyző duója mögött 54 pontos hátránnyal az ugyanilyen autóval induló Balogh János, Holczer Dániel páros a második, míg a tavaly bajnoki ezüstérmes Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) kettős a harmadik.

"Természetesen szeretnénk folytatni a sorozatunkat, de tisztában vagyunk vele, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint eddig bármikor, Veszprémben ugyanis legalább nyolc, kilenc páros esélyes a dobogós helyekre, így megjósolhatatlan a verseny végkimenetele" - jelentette ki Korda Erik, a Korda Racing csapatfőnöke.

Balogh Jánosék a tavalyi beállításaikat is elemezve, valamint "új utat keresve" próbálgatták a versenyautójuk viselkedését a murván.

"Egy pálya kivételével minden szakaszt a környékbeli lőtereken kell teljesítenünk, és ezek mindig komoly kihívást jelentenek mind a párosoknak, mind pedig az autóknak. Nagyon sok olyan pillanattal találhatjuk szembe magunkat, amelyekre az edzések alatt nem tudunk felkészülni, így együtt kell élnünk az autó minden rezdülésével, és az abroncsokra ügyelve kell közlekednünk, hiszen egy defekttel elszállhatnak a reményeink a jó helyezésre" - jelentette ki Balogh.

Turán Frigyes, a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője szintén azt emelte ki, hogy a műszaki hiba elkerülése, illetve a gumik megóvása lesz a legfontosabb feladatuk.

"Technikai probléma miatt ezen a versenyen sokkal többet lehet veszíteni, mint a többi futamon, ezen kívül a megfelelő gumiabroncs kiválasztása, illetve a gumik megóvása is izgalmas feladat lesz, ugyanis 60 kilométert kell megtenni egy készlettel, ami a murvás pályákon komoly kihívás" - mondta Turán, aki tavaly harmadik volt a Veszprém-ralin.

A hivatalos program szombaton este kezdődik, akkor kerül sor a rajtsorrendről döntő kvalifikációs szakaszra, vasárnap pedig kilenc gyorsasági szakasz és csaknem 125 versenykilométer teljesítése vár a mezőnyre.

vehirsport.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.