2020. február 21. // Eleonóra névnap

Rasovszky nyerte a nyíltvízi úszó Eb tesztversenyét

2019. augusztus 16. 7:14
MTI
A férfiaknál Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub Veszprém), a nőknél Olasz Anna nyerte a nyíltvízi úszók csütörtökön rendezett Európa-bajnoki tesztversenyét.

A budakalászi Lupa-tavon rendezett 5 kilométeres viadalon három, 1660 méteres kört kellett teljesíteniük a résztvevőknek. A férfiaknál 11, a nőknél 9 versenyző állt rajthoz.

A férfiak versenyében a szakág történetének első magyar világbajnoka, a múlt hónapban a Koreai Köztársaságban győztes Rasovszky rendkívül szoros hajrában, mindössze három századdal előzte meg a dél-koreai viadalon szintén szerepelt Székelyi Dánielt. A harmadik helyen Gálicz Péter végzett.

Rasovszky Kristóf (5) nem talált legyőzőre - Fotó: MÚSZ FacebookRasovszky Kristóf (5) nem talált legyőzőre - Fotó: MÚSZ Facebook

A nők versenyét végig kontrollálta Olasz Anna, az időmérőpanelhez 5 kilométer után ő ért először, megelőzve Gál Kincsőt és Vas Lucát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a versenyt a helyszínen tekintette meg Sam Greetham, a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN technikai bizottságának főtitkára is, aki az új helyszínt és a szervezést tízből nyolc pontra értékelte. A nyíltvízi úszók 2020-as kontinensviadalát jövő májusban rendezik.

vehirsport.hu
2020. február 21. // Eleonóra névnap