2020. február 16. // Julianna névnap

Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben

2019. szeptember 17. 10:39
vehir.hu
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.

A Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete karöltve a Polgári Csapattal hagyományőrző célzattal idén is megrendezi a Fiatalok Napját a sport és a kultúra jegyében. A színes programokkal tarkított szombati eseménynek az egykori Vasas Sportpálya, más néven az Erdész utcai sportkomplexum biztosít majd otthont.

Abszolút érdemes lesz kényelmes ruhát húzni, s kilátogatni a sportágválasztóra, hiszen a barantától a küzdősportokon át egészen a futsalig, izgalmasabbnál izgalmasabb sportokkal ismerkedhet meg.

Arról nem is beszélve, hogy akik a kipróbált sportfajták után a kapott gyűjtőfüzetbe rögzítik az állomásokat, a nap végén a veszprémi Decathlon felajánlásából igazán értékes ajándékokat nyerhetnek: a fődíj egy kerékpár lesz!

Ha viszont nincs kedve mozogni, akkor sincs semmi gond. Ugyanis lehetősége nyílik majd találkozni, s beszélgetni a kétszeres Euróba-bajnok, világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf mellett a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy Lászlóval, illetve több sikeres sportolóval is.

A programok sűrűjében, 11 és 13 óra között a Vöröskereszt szervezésében véradásra is sor kerül, amellyel akár három életet is megmenthet! A nap végéhez közeledve pedig Ricsix bűvész gondoskodik majd mutatványaival a jókedvről. A szervezők a fiatalok mellett mindenkit nagy szeretettel várnak.

Simon Dani

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.
A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
2020. február 16. // Julianna névnap