Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Köztársaság Kupa az egyenlőség jegyében

2019. október 2. 13:18
A versenyen szerepelhetnek megyénk kisebb iskolái is, ahol a szerényebb körülmények ellenére is van egy-két kimagasló tehetség, akik itt számot adhatnak tudásukról – fogalmazott a kupa egykori megálmodója és örökös szervezője, az atlétika szaktekintély Kung József a Városi Stadionban szerdán rendezett jubileumi esemény délelőtti megnyitóján.

Az idei esztendőben harmincnégy iskolából több mint félezer gyermek tisztelt meg bennünket azzal, hogy benevezett a jubileumi, XXX. Köztársaság Kupára – mondta el a házigazda, a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola igazgatóasszonya, Barták Péterné a szerdai esemény delelőtti hivatalos megnyitóján a Városi Stadionban.

Polgárdy Imre fővédnökPolgárdy Imre fővédnök

A Veszprém megyei közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre fővédnök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a mindennapi sport elengedhetetlen a testi és a lelki egészség fenntartásához. Emlékeztetett, hogy az Európai Diáksport Napja alkalmából a legsportosabb megye címét az Országos Diáksport Szövetség elnökétől épp' a múlt héten vehette át, amely különösképp büszkeséggel töltötte el. Köszönetet mondott a szervezőknek, majd zárásként sérülésmentes jó sportolást kívánt a gyerekeknek.

Az esemény megnyitóján védnökként tiszteletét tette továbbá Porga Gyula, városunk polgármestere, Némedi Lajos, alpolgármester, Kavalecz Gábor, a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületének elnöke, valamint Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója is.

A megmérettetésen 2005-ös, 2006-os, 2007-es, 2008-as születésű általános iskolai diákok vehetnek részt. Akik tudásukat a 60 m-es síkfutás (2007-ben, 2008-ban születetteknek) mellett 100 m-es síkfutásban (2005-ben, 2006-ban születetteknek), 2000 m-es síkfutásban, távolugrásban, magasugrásban, kislabdahajításban, súlylökésben, valamint 4x100 m-es váltófutásban mérhetik össze.

A Köztársaság Kupa 1-3. helyezettjei érem díjazásban részesülnek külön versenyszámonként, korosztályonként. Veszprém megye és Veszprém város legeredményesebb 1-3. helyezett iskoláinak képviselői pedig serleget vehetnek majd át dicsérétes teljesítményükért.

A VEDAC edzője, Kung JózsefA VEDAC edzője, Kung József

– A versenyen szerepelhetnek megyénk kisebb iskolái is, ahol a szerényebb körülmények ellenére is van egy-két kimagasló tehetség, akik számot adhatnak tudásukról – árulta el portálunk, a vehirsport.hu kérdésére a kupa egykori megálmodója, a szaktekintély Kung József. – Számunkra a valódi boldogságot az jelenti, hogy az egyenlőség jegyében őrizhetünk hagyományt – tette hozzá.

A Veszprém Megyei Értéktárba került Köztársaság Kupa a Veszprémi Egyetemi Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola közös szervezésében immár ötödik éve valósul meg.

Simon Dani
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.