Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lokálpatrióták: ne csak lakjanak, éljenek is a lakótelepen az emberek!

2019. október 8. 13:00
A kampány hajrájára fordulva a Lokálpatrióták összegezték programjukat és eddigi tapasztalataikat. A civil szervezet összesen hét körzetben indít önkormányzati képviselőjelöltet a vasárnapi választáson.

A Lokálpatrióták múltja Veszprémben több mint 20 évre nyúlik vissza, 1997-ben alapították az egyesületet, ezt követően három önkormányzati választáson keresztül delegáltak képviselőt a közgyűlésbe, igaz, az utóbbi két ciklusban már nem voltak jelen a döntéshozatalban. Ettől függetlenül civil tevékenységükben továbbra is aktívak maradtak – kezdte az értékelést Molnár Ernő az egyesület elnöke a Halle utcai irodában tartott sajtótájékoztatón.

Molnár Ernő a Lokálpatrióták elnökeMolnár Ernő a Lokálpatrióták elnöke

Molnár Ernő szerint a politika továbbra is hátrányosan kezeli a lakótelepet, az ő programjuk pedig erre próbál megoldást találni. Elsősorban a társasházak felújítására koncentrálnának, uniós és saját források bevonásával. Ezen kívül zöld beruházásokat is terveznek, fát ültetnének minden kisgyermek születése alkalmával, ismét bevezetnék a lombtalanítást a lakótelepen is, továbbá megoldanák a kutyaürülék problémáját is még több erre alkalmas hulladékgyűjtő kihelyezésével.

A Lokálpatrióták a 12-ből összesen 7 körzetben fognak jelöltet indítani - javarészt a lakótelepi részeken - a vasárnapi választáson. Közülük többen jelen voltak a sajtóbemutatkozáson.

Jung Edina a 4-es számú körzet Lokálpatrióta jelöltje elmondta, hogy a legnagyobb problémának a kisközösségek eltűnését látja, ezért fejlesztené a parkokat, újabb zöld-szigeteket hozna létre, hogy legyen tere ezeknek a helyi baráti társaságoknak a találkozásra, az újjászerveződésre.

Jung Edina a 4-es számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltjeJung Edina a 4-es számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltje

Majorné Vörös Anna az 5-ös számú körzetben indul, bemutatkozásában kifejtette, hogy már 40 éve él a lakótelepen, nyugdíjasként látja, hogy milyen problémákkal küzdenek az idősek és gyermekei, unokái példáján keresztül ismeri a fiatalok nehézségeit is. Kiemelte, hogy elsősorban a lakhatási problémákra összpontosítana, fejlesztené a bérlakásokat, valamint mindent megtenne a jobb minőségű egészségügyi ellátás érdekében is.

Majorné Vörös Anna az 5-ös számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltjeMajorné Vörös Anna az 5-ös számú választókörzet Lokálpatrióta jelöltje

Sebők István a 6-os számú körzetben a jelenlegi alpolgármesterrel szemben indul. Szerinte az elmúlt időben kiváló kapcsolatot alakított ki az ott élőkkel, megválasztása esetén pedig a korrupció ellen lépne fel elsőként.

Sebők István a 6-os számú választókörzetben indulSebők István a 6-os számú választókörzetben indul

Kavalecz Tibor az egyesület társelnöke, valamint a 2-es számú körzet jelöltje a hajléktalanprobléma elleni fellépést sürgetné leginkább. Szerinte a helyzet egyre rosszabb lesz, Veszprémnek pedig cselekedni kell, hiszen mostanában előfordul az is, hogy az ország távolabbi pontjairól is érkeznek hajléktalanok a városba, amely jelenség a veszprémiek mindennapos közérzetét és biztonságérzetét rontja.

Kavalecz Tibor a 2-es számú körzetben él és indul képviselőnek.Kavalecz Tibor a 2-es számú körzetben él és indul képviselőnek.

A Lokálpatrióták egyébként korábban támogatásukról biztosították Adamecz Zoltán független polgármesterjelöltet, aki viszont azóta visszalépett a jelöltségtől. Kérdésünkre, hogy a visszalépés után Porga és Katanics közül kit támogatnak, egyértelmű választ kaptunk: egyiküket sem. A Lokálpatrióták a saját kampányukra és a lakótelepen élők problémáira szeretnének összpontosítani. Előbbit megnehezíti az, hogy rendszeresen megrongálják a kihelyezett plakátjaikat. (Erre egyébként a Fidesz-KDNP jelöltjei is panaszkodtak a közösségi médiában a saját plakátjaik kapcsán.)

Hogy miért indulnak idén önállóan a Lokálpatrióták az önkormányzati választáson, mi is bővebben foglalkoztunk korábban.

Kapcsolódó cikk
A Lokálpatrióták útja az önálló választási indulásig
Önállóan indulnak a Lokálpatrióták az októberi önkormányzati választáson. Hogy mi vezetett a döntésükhöz, hogyan élték meg belülről az Ellenzéki Kerekasztal egyeztetéseit és kit támogatnak a polgármesterjelöltek közül, arról a szervezet két vezetőjével beszélgettünk.
Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.