Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Életmódváltás és tévhitek

2019. október 24. 9:28
Két szaktekintély, Katus Attila és Haris Éva látogat Veszprémbe október 31-én, egy ingyenes előadás keretében.

Remek lehetőség nyílik informálódni azok számára, akik életmódváltás előtt állnak, vagy már elkezdték, de számos kérdés, kétely van bennük. Hazánk két szaktekintélye, Katus Attila és Haris Éva segít eligazodni a mozgás és a táplálkozás alapvető kérdéseinek, tévhiteinek útvesztőjében 2019. október 31-én, csütörtökön 17:30 órától a Hangvillában.

Katus Attila sportolóként is a legjobbak közé tartozott, hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok, világjátékok győztes volt aerobik sportágban. Jelenleg életmód tanácsadó, aerobik prezenter és személyi edző. Előadása során bemutatja a KATUSAKTÍV életmód változtató programjának 6 alappillérét.

 

Legutóbb szeptemberben járt Veszprémben, akkor a Cutler Sportfest keretében egy ingyenes aerobic órát tartott az érdeklődőknek. Rendszerint minden aktivitására nagy az érdeklődés, legyen szó aktív sportolásról vagy előadásokról, konzultációkról. Hisz abban, hogy nemcsak tiltásokkal, önsanyargatással lehet életmódot változtatni. A tervezéshez és a változások nyomon követéséhez antropometriai méréseket alkalmaz, melyek a számszerű eredmények nyilvántartása mellett motivációs célt is szolgálnak.

Nagy hangsúlyt fektet a nyújtásra, mely nemcsak az edzés előtti és utáni nyújtást jelentik, hanem a fejlesztő nyújtást, vagyis az ízületek, izmok nyújtásának, hajlékonyságának fokozását.

 

Haris Éva egészségügyi szaktanár, táplálkozás tanácsadó és hormonegyensúly tanácsadó. Előadása során segít eloszlatni a táplálkozással kapcsolatos tévhiteket. Többek között ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ: minden zsír rossz? Elég kalciumhoz jutunk a tejből? Csak számold a kalóriákat, és már fogysz is, tényleg ilyen egyszerű? Szükséges táplálékkiegészítőt fogyasztani? Diétázzunk? Csirkerizsbrokkoli és egy fehérjeturmix, tényleg ez a fogyás receptje? Hazudik a mérleg, csak a kiló számít? És sok hasonló húsbavágó kérdés...

 

Haris Éva nem szereti a fix étrendeket, helyette megtanítja az embereket a szervezetük működésére, hogy értékelni tudják a testük jelzéseit, hogy elkülönítsék a test éhség érzetét a pszichés „ehetnék”-től. A sportolókat megtanítja, hogy az emésztési sajátosságaiknak megfelelően hogyan energizálják a testüket. A tiszta adalékanyagmentes, hagyományos, de reform alapanyagokból készült ételekben hisz. Válogatott sportolókkal is dolgozik együtt, mint például Tóth Krisztián EB ezüst- és bronzérmes cselgáncsozóval.

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://cutt.ly/Yes8ILW

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.