2020. július 8. // Ellák névnap

Halászlé helyett parázs derbi vár a Mérész-csapatra Baján

Megyeszékhelyünk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata szombaton késő délután, 17.00 órai kezdéssel országunk déli régiójában, Baján készül begyűjteni idei első idegenbeli diadalát a Piros csoport ötödik fordulójában.

Hiába a hibátlan hazai mérleg, az NB I/B Piros csoportjában pallérozódó, Mérész Csaba vezette HOYA-PE Veszprém férfi kosárlabdacsapata vendég környezetben is számot adna már tudásáról a bajnoki idényben. Minderre lehetősége is nyílik a gárdának szombaton késő délután, amikor is a Bajai Bácska otthonában lép parkettre.

A Mérész-alakulat feladata ugyanakkor korántsem ígérkezik könnyűnek, ugyanis az újonc Bács-Kiskun megyei gárda sorai közt Pongó Martin személyében megbújik egy igencsak neves kosaras, aki amellett, hogy az élvonalban közel tíz esztendőt eltöltött, nem egyszer a magyar címert is viselhette szíve fölött.

Füzi nemcsak a sportban, emberségben is profi (archív fotó)Füzi nemcsak a sportban, emberségben is profi (archív fotó)

Füzi Róbert, a HOYA fiatal, de annál tehetségesebb bedobója portálunknak elmondta, vért kell izzadniuk majd Baján, ha két ponttal a zsebükben akarnak hazatérni, ugyanis Cservék Csaba együttesét saját pályáján szinte lehetetlen meglepni. Azonban hozzátette,

stabil védekezéssel és valódi csapatjátékkal nem fognak csalódást okozni drukkereiknek,

akiktől végszóként azt kérte, hogyha szeretik a halászlevet, utazzanak el Bajára, s kössék össze a kellemeset a hasznossal.

A bakonyiak legutoljára a tavalyi Hepp Kupa-elődöntőben találkoztak a bajaiakkal; akkor az összecsapás (83-72), ahogy a kupa is végül veszprémi győzelemmel zárult. A találkozó további pikantériája, hogy a Veszprém egykori játékosa, Mándity Máté bejelentette visszavonulását nevelőegyüttesében, így a derbi egyben a búcsúmérkőzése is lesz.

Mérész Csaba vezetőedző Szücs Péter játékára továbbra sem számíthat, a fiatal kosaras egyelőre még kötőhártya-gyulladásból lábadozik. Rajta kívül azonban mindenki más egészségesen, teljes erőbedobással hangol a „bajai kiruccanásra”...

Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 6. 2019. október 31. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka HOYA-PE Veszprém Budapest Honvéd 84-81
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 5. 2019. október 26. 17:00 Baja, Városi Művelődési Központ Bajai Bácska HOYA-PE Veszprém 71-76
Simon Dani

További cikkek

Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Hétfőn hivatalosan is megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és Baksa Szabolcs között, miszerint az eddig másodedzői szerepet betöltő fiatal szakember a 2020/2021-es szezonban már vezetőedzőként küzdhet az együttes sikereiért.
Hosszabbított a HOYA két alapembere
Hosszabbított a HOYA két alapembere
Kedden hivatalossá vált, hogy az egyaránt rutinos Szabó Péter és Madár András a 2020/2021-es szezonban is a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatát erősíti majd.
Rutinos szerb centerrel erősít a HOYA
Rutinos szerb centerrel erősít a HOYA
Egy plusz egy évre szóló szerződését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft.-vel Nebojsa Djukics. A szerb származású, ám magyar útlevéllel is rendelkező erőcsatár-center a 31-es mezszámban fog szerepelni a sorainkban.
Fiatal magyar tehetségekekel erősített a HOYA
Fiatal magyar tehetségekekel erősített a HOYA
Futó Balázs és Orgona Gergő személyében két tehetséges magyar kosárlabdázót igazolt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata.
Völgyi Marcell az élvonalban bizonyíthat
Völgyi Marcell az élvonalban bizonyíthat
Két év után – bajnoki ezüstéremmel és Hepp-kupa győzelemmel a tarsolyában – távozik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatától a kiváló erőcsatár-center.
2020. július 8. // Ellák névnap