2020. július 16. // Valter névnap

Ismét nyert a HOYA – közönsége legnagyobb örömére

2019. október 31. 22:25
Nemcsak hazai veretlenségét, listavezető pozícióját is megőrizte csütörtökön este városunk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata. A Mérész-alakulat a Piros csoport hatodik fordulójában a fővárosi Honvéd együttesét verte roppant közönségszórakoztató meccsen.

Az ünnepekre való tekintettel csütörtökön este fogadta a Budapest Honvéd egyesületét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda másodosztály Piros csoportjának 6. fordulójában. A Mérész-csapat hazai veretlenségét és listavezető pozícióját is megóvni készült az összecsapáson.

A csapatkapitány, Medve Máté már a bemelegítés alatt is hasznos tanácsokkal látta el társaitA csapatkapitány, Medve Máté már a bemelegítés alatt is hasznos tanácsokkal látta el társait

Fővárosi kétpontossal vette kezdetét a találkozó, melyre a veszprémi center, Völgyi Marcell szinte rögvest válaszolt. Mucza is beköszönt, ugyanakkor a Pest megyeiek sem adták könnyen magukat. A HOYA csapatkapitánya, Medve Máté szemfüles passza után Mucza Tamás már másodszor volt eredményes (5. perc: 10-6).

Az ezt követő két minutumban a helyi gárda védekezése nem szuperált a legjobban, ezért a veszprémi vezetőedző, Mérész Csaba időt is kért. Szabó Péter pedig meghallotta edzője szavait, ugyanis nemcsak labdát szerzett, hanem végigszántva a pályát végül egy kétpontost is. Füzi büntetőjével, valamint Körtélyesi duplájával pedig nem hagyta leszakadni magáról riválisát a Veszprém (10. perc: 21:23).

Mérész Csaba vezetőedző kiváló munkát végez a HOYA élénMérész Csaba vezetőedző kiváló munkát végez a HOYA élén

A második negyed Füzi Róbert parádés zsákolásával kezdődött, ezt követően viszont az irányító, Szabó Péter egy kellemetlen szituációt követően a térdéhez kapott: megsérült. Füzi második zsákját neki is ajánlotta (12. perc: 25-23).

Újabb nehéz pillanatok vártak a helyiekre, ugyanis a fővárosiak feljebb kapcsoltak egy fokozatot. Az első félidő végéhez közeledve azonban rendezte sorait az egyetemi csapat: Körtélyesi és Medve összjátéka után pedig egyre csökkentette hátrányát a szünetre (20. perc: 41-42).

Nagy potenciál rejlik a fiatal Füzi Róbertben!Nagy potenciál rejlik a fiatal Füzi Róbertben!

Nem a veszprémiek kedve szerint kezdődött a harmadik játékrész (23. perc: 41-49). Körtélyesi, Madár végül Füzi kombinációja után igaz, csípték a távolságot. Azonban sokszor úgy tűnt, hogy a Pest megyeiek ezúttal megingathatatlanok (25. perc: 45-51). 

S mivel a HOYA védekezését nem igazán tudta helyére rakni, a 27. minutumban már kilenc pont volt a lemaradása (47-56) Körtélyesi Gergely egy parádés duplával próbált lelket önteni a társaiba, azonban pár másodpercre rá begyűjtötte ötödik hibáját: a rutinos kosaras kiszállt. Ahogy fél perccel később a fiatal tehetség Völgyi is. Így pedig az utolsó negyedet nem kevesebb, mint tíz pontos hátrányból várhatta a háromszáz fős helyi publikum (54-64).

A hölgyek arcán látványos az elégedettségA hölgyek arcán látványos az elégedettség

A Mérész-tanítványok komoly iramot diktálva vágtak neki a negyedik játékrésznek: a lemaradásunk három perc alatt ötre lett faragva (64-69). Viszont ekkor egy triplával vágtak vissza a vendégek. A királynék városának szurkolói is érezték, hogy komoly a tét: páratlan buzdításba kezdtek öttel a vége előtt. 

Fortuna végre a Veszprém mellé pártolt, ugyanis míg a fővárosiak rendre hibáztak, a helyiek csenték a távolságot. Szoros volt az állás az utolsó percekre fordulva (37. perc: 74-77). Czirbus jóvoltából másfél perccel a lefújás előtt viszont csak egy volt közte (78-79), s Madár büntetői után már itt volt az előny! Majd Czirbus zsákolt, a találkozó pedig eldőlt: 84-81, megőrizte hazai veretlenségét, s listavezető pozícióját a HOYA-PE Veszprém!

Czirbus bizonyította, hogy A csoport szintű játékosCzirbus bizonyította, hogy A csoport szintű játékos


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 6. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Budapesti Honvéd SE  84-81 (21-22, 20-20, 13-22, 30-17)
Veszprém, Vetési Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző. Vezette: Csabai-Kaskötő, Esztergályos, Pécsi.
HOYA-PE: Völgyi 3, Körtélyesi 6, Medve 10/6, Madár 16/6, Mucza 8. Cserék: Füzi 9, Czirbus 19, Kovács Á. 11, Szabó 2. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Honvéd: Horváth 25/15, Bea 6, Stefán 7, Kopácsi 7/3, Gáspár 9. Cserék: Szentirmai 3, Pintér 8/6, Tichov 8/6, Kovács D. 6, Tanoh 2. Edző: Puskás Artúr.

Így értékelte a látottakat

Mérész Csaba, a HOYA-PE vezetőedzője: – Gratulálok a játékosainknak, akik ma is kitették a lelküket a pályára. Szabó Péterért pedig szorítunk; szívből reméljük, hogy a sérülése nem komoly.

Czirbus József, a HOYA-PE centere: – Ismét bizonyította a Honvéd, hogy egy igazán kellemetlen ellenfél. Horváth Ákost a mérkőzés elején sajnos nem is sikerült hatástalanítanunk... Azonban ismét meg tudtuk mutatni – az üresjárataink ellenére is –, hogy valódi nagybetűs csapatként, együtt bármilyen mérkőzést megnyerhetünk.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
83 kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 6. 2019. október 31. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka HOYA-PE Veszprém Budapest Honvéd 84-81
73 kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 5. 2019. október 26. 17:00 Baja, Városi Művelődési Központ Bajai Bácska HOYA-PE Veszprém 71-76

További cikkek

Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Hétfőn hivatalosan is megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és Baksa Szabolcs között, miszerint az eddig másodedzői szerepet betöltő fiatal szakember a 2020/2021-es szezonban már vezetőedzőként küzdhet az együttes sikereiért.
Hosszabbított a HOYA két alapembere
Hosszabbított a HOYA két alapembere
Kedden hivatalossá vált, hogy az egyaránt rutinos Szabó Péter és Madár András a 2020/2021-es szezonban is a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatát erősíti majd.
Rutinos szerb centerrel erősít a HOYA
Rutinos szerb centerrel erősít a HOYA
Egy plusz egy évre szóló szerződését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft.-vel Nebojsa Djukics. A szerb származású, ám magyar útlevéllel is rendelkező erőcsatár-center a 31-es mezszámban fog szerepelni a sorainkban.
Fiatal magyar tehetségekekel erősített a HOYA
Fiatal magyar tehetségekekel erősített a HOYA
Futó Balázs és Orgona Gergő személyében két tehetséges magyar kosárlabdázót igazolt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata.
Völgyi Marcell az élvonalban bizonyíthat
Völgyi Marcell az élvonalban bizonyíthat
Két év után – bajnoki ezüstéremmel és Hepp-kupa győzelemmel a tarsolyában – távozik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatától a kiváló erőcsatár-center.
2020. július 16. // Valter névnap