Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vért izzadtak a győzelemért

2019. október 26. 20:05
Megyeszékhelyünk másodosztályú férfi kosárlabdázói szombaton este parázs küzdelemben, a Baja otthonában szerezték meg idei első idegenbeli győzelmüket a Piros csoport ötödik fordulójában.

Szombaton este a férfi kosárlabda másodosztály Piros csoportjának 5. fordulójában az ország déli részén, a Zöld csoport tavalyi bajnoka, a Bajai Bácska FKE otthonában készült begyűjteni idei első idegenbeli pontjait a Mérész Csaba vezette HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

Az összecsapás egyúttal búcsúmérkőzés is volt, ugyanis a HOYA egykori kosarasa, Mándity Máté bejelentette visszavonulását. A feldobás előtt nemcsak nevelőegyüttese, hanem a Veszprém is elbúcsúztatta a szépmúltú kosarast.

A kezdősípszót követően a Bács-Kiskun megyei vendéglátó kapta el jobban a fonalat, két perc játék után 6-0-t mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Szabó Péter jegyezte az első bakonyi pontokat, akit Kovács Ádám követett egy triplával. Mucza Tamás is beköszönt, általta zárkóztak fel egyre a mieink (4. perc: 8-7).

Körtélyesi hármasával a hatodik minutumban vezettet először az egyetemi gárda a találkozón (12-13). Kovács Ádám kihagyott büntetői után azonban visszavette a vezetést a Bácska (7. perc: 16-13) Mindezt ugyanakkor nem hagyta annyiban a Mérész-csapat; Körtélyesi, Füzi, majd Madár pontjaival fordított, de a Baja mindhárom utolsó másodpercben értékesített büntetőjével végül hazai előnnyel ért véget az első játékrész (26-24).

A második negyedben csak tovább növelte fórját a Bácska (12. perc: 34-24). Szabó Péter törte meg az ötpeces veszprémi pontcsendet (16. perc: 40-26). Kovácsnak ezúttal sikerült már az egyik büntetőjét értékesítenie, őt követte a sorban Körtélyesi magabiztosan. Völgyi nem hibázott büntetőből, Füzi és Kovács pedig egy triplával csökkentette a távolságot, a szünetre viszont így is több mint tízpontos hátránnyal vonultak a vendégek (20. perc: 49-38).

Mucza Tamás mérte a sorsdöntő csapást a bajai együttesreMucza Tamás mérte a sorsdöntő csapást a bajai együttesre

Völgyi kétpontosával vette kezdetét a második félidő, akit Szabó egy triplával, majd egy kétpontossal követett a sorban (51-45). Völgyi bravúros megmozdulása után négyre zárkóztak fel a bakonyiak, időt is kért a hazaiak vezetőedzője, Cservék Csaba (24. perc: 51-47).

Mucza büntetője és Körtélyesi kétpontosa után a 27. minutumban pedig már 52-52-t mutatott az eredményjelző. Fordítás helyett azonban megremegtek a veszprémi kezek, így pár percen belül nyolcpontos hátrányba kerültek (30. perc: 62-54).

Az utolsó negyedet a veszprémiek csapatkapitánya, Medve Máté nyitotta egy triplával. Viszont a válasz sem maradt el a túloldalon (33. perc: 64-60). Ahogy akcióból, úgy rendre büntetőből sem hibázott a Cservék-gárda. Kovács Ádám szépített, de Völgyi labdája lecsorgott a gyűrűről (38. perc: 70-66).

Szabó és Kovács kosaraival már csak egy pont volt vendégek hátránya, Mucza pontjaival pedig fordítottak is (71-74)! Az utolsó másodpercekben nem hibázott a Veszprém, így idei első idegenbeli győzelmét egy hazai pályán idáig veretlen csapat ellen sikerült begyűjtenie (végeredmény: 71-76)!

Kosárlabda NB I/B Piros csoport, 5. forduló:
Bajai Bácska FKE–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 71-76 (26-24, 23-14, 13-16, 9-22)
Baja, MNÁMK Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Gaál, Bagi, Sentényi.
Bajai Bácska: Nagy D. 7, Jakab 15/3, Goldring J. 9, Pongó 17, Vukicevic 11. Cserék: Ágfalvi 10, Goldring G. 2, Fehér, Kövágó-Laska. Edző: Cservék Csaba.
HOYA-PE Veszprém: Völgyi 10, Körtélyesi 16/6, Kovács Á. 14/3, Szabó P. 14/3, Mucza 8/0. Cserék: Füzi 8/6, Medve 3/3, Madár 3/3, Czirbus. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.

Így értékelte a látottakat

Mérész Csaba, a HOYA-PE vezetőedzője: – Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, akik szívvel-lélekkel tettek a mai győzelmünkért. Hála Istennek a szünetben sikerült rendeznünk sorainkat. A srácok pedig tízpontos hátrányban is elhitték, hogy nincs lehetetlen. 

Szabó Péter, a HOYA-PE irányítója:  – Úgy gondolom, a védekezés volt a kulcs a győzelmünkhöz. Igaz, a találkozó elején minimálisan leragadtunk, de utána elkezdtünk nagybetűs csapatként kosarazni. Neves együttesek kaptak ki a Zöld csoport tavalyi bajnokának otthonában, így a sikerünknek különösképp örülünk. 

Simon Dani
Események
Sorozat
férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz,
Hazai
Bajai Bácska
Vendég
HOYA-PE Veszprém
Időpont
2019. október 26. 17:00
Helyszín
Baja, Városi Művelődési Központ
Eredmény
71-76
részletek
Sorozat
férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020
Hazai
HOYA-PE Veszprém
Vendég
Budapest Honvéd
Időpont
2019. október 31. 18:00
Helyszín
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka
Eredmény
84-81
részletek
Sorozat
Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport 2023/2024
Hazai
Dávid Kornél KA
Vendég
Veszprém KK
Időpont
2024. április 21. 19:00
Helyszín
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont
Eredmény
117-76
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.