Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda-vb: Kovács Anna is bekerült az utazó keretbe

2019. november 11. 20:48 // Forrás: MTI
Az idén eddig mellőzött Kovács Anna neve is szerepel az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott hétfő este kihirdetett 18 fős szűk keretében.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány tavasszal úgy fogalmazott, hogy csak olyan játékosokat hív meg, akik mentálisan és fizikálisan is százszázalékosan készen állnak a feladatra. A Debrecen jobbátlövője akkor jelezte, hogy ennek az elvárásnak nem tudna megfelelni. Kovács éppen ezért az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőkről lemaradt, majd ősszel sem kapott meghívót az összetartásokra, pedig a tavaly decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon fontos tagja volt a csapatnak.   

"Úgy érzem, ez a jelenlegi legjobb csapat, bízom benne, hogy eredményesek leszünk a világbajnokságon" - idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussent.   

Kovács Annáról elmondta: a jobbátlövő minden szempontból nagyszerű formát mutatott az ősszel, és bár idén még nem dolgozott a válogatottal, jól ismeri a játékrendszert, védekezésben is hasznos.

Hozzátette, Háfra Noémi és Tomori Zsuzsanna egyaránt bevethető a bal- és a jobbátlövő posztján, illetve védekezésben is.   

"Bevallom, a balátlövő poszton volt a legnehezebb döntenem, és vérzett a szívem a kimaradókért, ugyanakkor a világbajnokság után ismét nyitottá válik a keret. Mivel a legjobb csapatot akarjuk kiállítani a tornára, szerencsés, ha sokan akarják a sikert" - magyarázta a dán szakvezető.

Rasmussen végül úgy fogalmazott, összességében talán sokan azt mondják, kockázatos ennyi fiatallal belevágni az előttük álló feladatokba, de mindenkinek, aki ott van a keretben, egytől-egyig kiemelkedően jó a hozzáállása.

A november 3-án kihirdetett 28 fős bő keret tagjai közül többek között a Ferencváros átlövője, Debreczeni-Klivinyi Kinga, valamint a Debrecen irányítója, Lakatos Rita sem utazik Japánba. A Ferencvárost nyolc, a Bajnokok Ligája-címvédő Győr csapatát két játékos képviseli a keretben.

A november végén kezdődő és december közepéig tartó olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kizárólag a 28-as névsorban szereplő játékosok léphetnek pályára. A rajtra 16 játékos nevezhető, a torna során három cserére lesz lehetőség.

A nemzeti együttes november végén a Koreai Köztársaságba utazik, ahol részt vesz a Szöul Kupán, majd ezt követően a világbajnokság helyszínén, Kumamotóban folytatja közvetlen felkészülését.

A november 30. és december 15. közötti vb-n a magyarok Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, Románia és Montenegró csapatával szerepelnek azonos csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.


A magyar válogatott 18 fős utazó kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Kiss Éva (Győr), Triffa Ágnes (Debrecen)
jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros)
jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (Debrecen)
irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

tartalékok: Janurik Kinga (Érd), Szikora Melinda (Siófok), Kovács Anett (Békéscsaba), Hámori Konszuéla (Vác), Lakatos Rita (Vác), Bordás Réka (Debrecen), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Ferencváros), Kopecz Barbara (Békéscsaba), Hársfalvi Júlia (Siófok), Puhalák Szidónia (Győr)

A Szöul Kupa programja (magyar idő szerint):

november 23., szombat: Oroszország-Magyarország 10.00
november 24., vasárnap: Koreai Köztársaság-Magyarország 10.00
november 26., kedd: Magyarország-Szerbia 8.10

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.