Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Azért küzd, hogy 2023-ban hazai közönség előtt bizonyíthasson

2019. november 13. 17:36
Máté Fanni Szabina a nemzetközi porondon való tapasztalatszerzés mellett egyéni csúcsát javítva zárta az elmúlt évadot. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) gerelyhajító reménysége a kezdetekről, eredményekről, valamint álmáról is mesélt portálunknak.

Egy fiatal atlétalány, akinek egyébként a kézilabda iránt táplált szeretete miatt már gyermekként búcsút kellett intenie – ahogyan ő fogalmazott – egyetlen, valódi otthonának, Szekszárdnak: ő Máté Fanni Szabina, immár a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) egyik,

ha nem a legnagyobb gerelyhajító reménysége.

Nagyjából két esztendeje, hogy idekerültem a Bakony szívébe, Veszprémbe. Egy éve már szinte itt is lakom, de ettől függetlenül Szekszárd mindig is megmarad az egyetlen, pótolhatatlan kicsi otthonomnak. Ugyanis oda mindig hazavár a családom, illetve a kiskutyánk is, Néró (egy dobermann – a szerk.).

– kezdte a beszélgetést egy visszaemlékezéssel a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA), illetve a Bajnok DSE Nemesvámos egykori kézilabdázónője, Máté Fanni Szabina. 

Akitől megtudhattuk, hogy a legutóbb említett sportág után kislabdahajításban is jeleskedett, ezt követően végül mégis a gerelyhajításnál kötött ki. Így figyelt fel a csiszolatlan gyémántra a VEDAC szakmai igazgatója, Török Krisztián is, aki a mai napig lelkiismeretesen, odafigyelve minden mozzanatára kíséri tanítványa, Fanni útját.

A mindössze 20 éves tehetség kérdésünkre elmondta, nagyon jól érzi magát a VEDAC kötelékében. Úgy látja, társai abszolút befogadták, edzője pedig akár egy jó barát, úgy van jelen a mindennapjaiban. 

A Pannon Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakának hallgatójától azt is megtudhattuk, hogy az elmúlt évad eredményei közül arra a legbüszkébb, hogy rögtön az első alkalommal sikerült megjavítania egyéni legjobb eredményét, amellyel egyúttal a nemzetközi szereplést is kiharcolta.

51,35 méteres hajításával ugyanis azonnal kvalifikálta magát a július elején, a svédországi Gävleben rendezett utánpótlás Európa-bajnokságra,

ahol egyedüli indulóként képviselhette városunk nívós atlétikai egyesületét, a VEDAC-ot. Fanni hozzátette, igaz, a kontinensviadal nem úgy sikerült számára, ahogyan azt eltervezte, hiszen 45.59 méteres eredménye "csak" a 19. helyre volt elég.

Viszont nyomatékosította: Németh Attila ügyvezető igazgató már a verseny előtt elmondta neki, hogy nem helyeznek terhet vállára, bárhogy is sikerül majd a szereplése, a továbbiakban is támogatni fogják, hisznek majd benne.

Be kellett látnom, hogy a legnagyobb ellenségem sajnos saját magam volt az évad során. Krisztiánnal már az idény kezdetén kitűztünk egy igazán merész, 55 méteres határt, amit szerettünk volna elérni célként. Ha idén nem is, remélem, jövőre sikerül majd megdöntemen, ahogyan átlépnem is a gátakat, amiket valójában saját magamnak építettem. Ha pedig így lesz, akkor talán egy lépéssel közelebb kerülök majd az álmom irányába is.

– fejezte ki reményét a sportolónő, mielőtt aláhúzta: nemcsak rengeteget tanult az elmúlt évben, hanem talán sikerült végre valójában felnőnie is.

Óvatos kérdésünkre, hogy esetleg elárulná-e, mi is az álma, Máté Fanni Szabina pedig zárásként úgy fogalmazott, tudja, hogy azért rengeteget kell még küzdenie, valamint dolgoznia, de ha őszinte szeretne lenni, akkor az

hogy 2023-ban hazai közönség előtt bizonyíthasson a felnőtt atlétikai világbajnokságon, melynek rendezési jogát fővárosunk, Budapest nyerte el. 

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.