2020. július 7. // Appolónia névnap

Az FTC metzi döntetlenjével egy pontot visz a középdöntőbe

2019. november 16. 21:45
MTI
A Ferencváros 24-24-es döntetlent játszott a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, így egy pontot visz magával a középdöntőbe.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy az FTC továbbjut a csoportkörből, a kérdés az volt, visz-e magával pontot a következő szakaszba.

Az előző idényben Fina Four-résztvevő Metz ezt megelőzően sorozatban 19 hazai mérkőzését megnyerte az elsőszámú európai kupasorozatban.

Női BL, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, A csoport:
Metz HB (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-24 (10-14)

Az FTC hiányzók nélkül, a lehető legjobb összeállításban lépett pályára az előző idény negyedik helyezettjének otthonában. Elek Gábor együttese kiválóan védekezett és hatékonyan támadott, ennek köszönhetően a 42. percben már 21-16-ra vezetett.

A vendéglátók ekkor nyitott védekezésre váltottak, amit a zöld-fehérek képtelenek voltak lereagálni és 12 percen keresztül nem dobtak gólt. Ezt kihasználva a Metz egyenlített és az utolsó percben, a mérkőzés során először megszerezte a vezetést is, de Lukács Viktória öt másodperccel a lefújás előtt egyenlített (24-24).

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Schatzl Nadine volt hét góllal.

A két csapat 14. alkalommal találkozott a nemzetközi porondon, nyolc győzelem és négy vereség mellett ez volt a magyar együttes második döntetlenje.

 A Ferencváros két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett, és egy ponttal jutott a középdöntőbe, mert a kétszer legyőzött horvát Podravka Koprivnica kiesett.

A címvédő Győri Audi ETO KC vasárnap a cseh bajnok DHK Baník Most ellen zárja a BL csoportkörét. A középdöntő első fordulóját január 24. és 26. között rendezik.


További eredmény:
Vipers Kristiansand (norvég)-Podravka Koprivnica (horvát) 34-28 (20-13)


Az A csoport végeredménye:

  1. Metz 10 pont
  2.  Vipers Kristiansand 7 pont
  3.  Ferencváros 5 pont
  4.  Podravka 2 pont
  5.  Koprivnica 2 pont
vehir.hu
2020. július 7. // Appolónia névnap