Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Férfi kézilabda EHF Kupa: háromgólos előnyben a Balatonfüred

2019. november 17. 14:48 // Forrás: MTI
A Balatonfüred házigazdaként 30-27-re legyőzte a spanyol Ademar León együttesét a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc vasárnapi, első mérkőzésén.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A párharc győztese bejut a második számú európai kupasorozat 16 csapatos csoportkörébe.

Férfi EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Balatonfüredi KSE-Abanca Ademar León (spanyol) 30-27 (15-13)

A hazaiak keretéből hiányzott a csapat legtapasztaltabb játékosa, a térdsérüléssel bajlódó Fazekas Nándor.   

Bravúros győzelmet aratott a Füred - Fotó: BKSE FacebookBravúros győzelmet aratott a Füred - Fotó: BKSE Facebook

A meccs első és második gólját az előzetesen esélyesebbnek tartott spanyol csapat szerezte, ezt követően viszont egy 5-0-s sorozattal fordított a Füred. A folytatásban a magyar együttes összeszedett játékkal őrizte előnyét, jó csapatmunkával és hatékony védekezéssel a 20. percben már négy találattal vezetett, és ebből kettőt sikerült megtartania a szünetig.

A magyar együttes lendülete a második félidőben sem tört meg, többször is támadhatott az ötgólos vezetésért, és végül három találattal győzte le a spanyol élvonal jelenlegi második helyezettjét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyol David Fernández Alonso volt nyolc góllal, a fürediek közül Petar Topic hétszer volt eredményes.   

szombaton játszották:
Csurgói KK-USAM Nimes Gard (francia) 28-25 (11-13)

később:
Grundfos Tatabánya KC-ZTR Zaporizzsja (ukrán) 15.00

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.