Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vereség Montenegrótól, veszélyben a továbbjutás

2019. december 3. 8:44 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Montenegró csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság keddi játéknapján, így veszélybe került továbbjutása.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
Montenegró-Magyarország 25-24 (13-12)
Kumamoto, v.: Garcia, Marín (spanyolok)
Magyarország: Bíró - Lukács 6, Tomori 2, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra 2, Schatzl 7, cserék: Klujber 2, Szabó L. 2, Vámos, Tóth G., Faluvégi 2, Márton G., Kiss É., Kovács A., szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
lövés/gól: 41/25, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4
kiállítások: 14, illetve 4 perc

Ahogy várni lehetett, kőkeményen védekeztek a montenegróiak, ám a magyarok felkészültek, jól kezelték ezt a durva stílust, és ezúttal nem kezdtek rosszul. A meccs elején két büntetőt is lőhettek, kikényszerítettek három kiállítást, ennek ellenére nem tudtak ellépni, mert több lövést elrontottak, illetve gólt kaptak kettős emberelőnyben.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Még húsz perc sem telt el, amikor Katarina Bulatovic és Durdina Jaukovic is két kiállítással rendelkezett, ezért őket a folytatásban kockázatos volt pályán tartani védekezésben. Bár Bíró Blanka kimondottan jól védett, csapattársai pedig a spanyolok elleni találkozóval ellentétben ezúttal számos lendületes, gyors akciót vezettek, továbbra sem céloztak pontosan, így Montenegró a 24. percben - a meccs során először - átvette a vezetést (10-9).

A félidei hajrában az ellenfél végleges kiállítás miatt elveszítette Andrea Klikovacot, aki arcon ütötte Tóth Gabriellát, utóbbit hosszú percekig kellett ápolni az eset után. A montenegróiakat a piros lap sem törte meg, a szünetben is vezettek egy góllal.

A második felvonást rosszul indította a magyar csapat, továbbra is sok volt a rontott lövés a szélekről és a belső posztokról egyaránt (13-16). Ezt gyors javulás, egy nagyszerű 4-0-s sorozat és fordítás követte, majd ismét jöttek a hibák, és Montenegró visszavette a vezetést, amit taktikus játékkal megtartott a végéig.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A mezőny legeredményesebb játékosa Jovanka Radicevic volt nyolc góllal. A Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic egy, a Győr jobbátlövője, Katarina Bulatovic két gólt dobott. A magyar kapuban Bíró Blanka 33 lövésből tizet kivédett.   

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, négy magyar siker mellett a montenegróiak is negyedszer győztek.

A magyarok szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, vasárnap 29-25-re kikaptak Spanyolországtól, szerdán Szenegállal, pénteken pedig Romániával játszanak. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és a papírforma, illetve a csoport jelenlegi állása szerint a románok elleni meccsen dől el, hogy a továbbjutás sikerül-e a magyaroknak. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.