2020. február 26. // Edina névnap

Nemzetközi mezőnyben sem talált legyőzőre Kun Marcell

A Weapon Group harcosa, a veszprémi Kun Marcell novemberben előbb egy holland-marokkói bunyós ellen profi K1 szabályrendszerben, utóbb pedig muay thaiban is egyhangú pontozással diadalmaskodott nemzetközi megmérettetésén.

Megyeszékhelyünk fiatal tehetsége, a Weapon Group SC színeiben pallérozódó Kun Marcell november 9-én, Mosonmagyaróváron készült számot adni tudásáról a VIII. Greiner VI-GO SE Muay thai, K1 gálán.

Dobos Gergely tanítványa a profik között a főmérkőzés előtt készült ringbe lépni -81 kg-ban, illetve K1-es szabályrendszerben. Kun riválisa egy kimondottan rutinos, 12-0-s profi mérleggel rendelkező holland-marokkói harcos volt, aki az Enfusion profi kickbox-promóciónál is rendelkezik győztes mérkőzéssel.

Kun 1-0-s profi mérleggel érkezett a megmérettetésre, azonban sokak nagy meglepetésére végül taktikus, abszolút technikás kőkemény mérkőzésen

egyhangú pontozással diadalmaskodott.

Kun Marcell nemzetközi mezőnyben sem talált legyőzőreKun Marcell nemzetközi mezőnyben sem talált legyőzőre

A hollandok invitálták is magukhoz Kunt, valamint edzőjét Dobos Gergelyt egy visszavágóra, amelyre február 29-én kerül majd sor.

S ezzel még nem ért véget a novemberi szereplés a Weapon SC bunyósainak. November 23-án ugyanis a fővárosban, azon belül pedig a Madárfészek Ökölvívó Akadémián a FlexsuperFights League (hollandok) által rendezett gálán készültek szorítóba állni a veszprémiek. Dobos és tanítványa profi K1-re készült, azonban a gála előtti este értesültek arról, hogy a riválisuk muay thai meccsen akar mérkőzni.

Kunt mindez viszont nem zökkentette ki, sikerült átállnia a másik szabályrendszerre, s végül szintén egyhangú pontozással győznie.

Ugyanezen a gálán, az amatőr programban rendezett tehetségkupán a Kiss Dénes által felkészített, 15 esztendős Pavelka Dominik -71 kg-ban szintén egyhangú pontozással nyert.

Simon Dani

További cikkek

Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
Bécsi Nikolett háromszor is dobogóra állhatott az Európa-kupán
A veszprémi klasszis egy ezüst- és két bronzéremmel tért haza a Horvátországban rendezett kick-box Európa-kupáról.
Nemzetközi szumó válogató és kvalifikációs verseny
Nemzetközi szumó válogató és kvalifikációs verseny
Kilenc ország 250 versenyzője 352 kategóriában mérte össze tudását az érdi viadalon, melyet az utánpótlás korosztályok számára az Európa-bajnokság válogatóversenyeként, a felnőtteknek pedig a Világjátékok kvalifikációs versenyeként rendeztek meg.
Pénz hiányában mennyit ér a tehetség?
Pénz hiányában mennyit ér a tehetség?
A veszprémi Weapon Group SC harcosa, Főczény Károly decemberben megszerezte első felnőtt világbajnoki címét a Szigetszentmiklóson rendezett II. kempo-világkupán. Nagy szerencse, hogy a megmérettetést hazánkban tartották, ugyanis Faragó Attila nehézsúlyú tanítványa – támogatók hiányában – már többször kényszerült lemondani a nemzetközi szereplésről.
Sikeres szezonzárás a Centrum SE birkózóinál
Sikeres szezonzárás a Centrum SE birkózóinál
Versenydömpinggel zárult a birkózók 2019-es éve, három korosztály öt versenyen bizonyíthatta rátermettségét.
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A Veszprém megyei sport díjátadó gálán kiosztották az idei év Tüskés Endre-díjait, illetve legjobb sportolóinkat is díjazták a megyeháza Szent István termében péntek délután.
2020. február 26. // Edina névnap