2023. február 7.
//
Tódor névnap

Lukács góllövésben, Tomori labdaszerzésben jeleskedett

2019. december 10. 15:22
MTI
Lukács Viktória lett a magyar női kézilabda-válogatott házi gólkirálya a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Tomori Zsuzsanna pedig labdaszerzésben jeleskedett.

A magyarok hét mérkőzést játszottak a tornán: a csoportkörben Kazahsztánt és Szenegált legyőzték, Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától viszont kikaptak, az alsóházi rájátszásban pedig az Argentína elleni siker, majd a Franciaországgal szembeni vereség következett.

A 14. helyen végzett válogatott csupán 58 százalékos hatékonysággal célzott, 342 lövésből kereken kétszáz gólt szerzett. Büntetőhöz 27 alkalommal jutottak a magyarok, ezek közül 18-at értékesítettek, ami 67 százalékos hatékonyságot jelent.   

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A házi gólkirály a Ferencváros jobbszélsője, Lukács Viktória lett, aki 36 kísérletből 27 gólt dobott, vagyis 75 százalékkal célzott. Őt klubtársa, a balszélső Márton Gréta követi a rangsorban: 28 lövésből 23-szor talált be, azaz remek mutatóval, 82 százalékkal zárta a tornát.

A világbajnokság honlapján közzétett statisztika is megerősíti, hogy Háfra Noémi gyengén célzott, ugyanis ötven próbálkozásból mindössze 18 gólt dobott, ami 36 százalékos hatékonyságot jelent. Az FTC balátlövője ezúttal a gólpasszokban jeleskedett, 19 alkalommal hozta helyzetbe csapattársait, ebben ő bizonyult a magyarok legjobbjának.   

Hét mérkőzés után Tomori Zsuzsanna vezette a labdaszerzések ranglistáját, tíz alkalommal hajtotta végre ezt a bravúrt, ami az egész mezőnyben a legmagasabb szám volt a hétfői játéknapig.

A magyar kapusok - Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes - 34 százalékos hatékonysággal védtek, ugyanis 256 lövésből 87-et hárítottak, 32 büntetőből négyet fogtak meg.

A sportszerűségi rangsorban a magyarok az előkelő harmadik helyen álltak az utolsó mérkőzésük után, húsz alkalommal kaptak kétperces kiállítást, hétszer pedig sárga lapot.

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Gergő: Nagyon vártam ezt a pillanatot!
Fazekas Gergő: Nagyon vártam ezt a pillanatot!
Jó érzés volt Fazekas Gergőnek, hogy féléves sérülése után szombaton hét góllal segítette 42-22-es sikerhez a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatát a Chrobry Glogow ellen.
Máthé Dominik számára „eszméletlen érzés” volt a visszatérés
Máthé Dominik számára „eszméletlen érzés” volt a visszatérés
Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: „eszméletlen érzés” volt számára a visszatérés a súlyos térdsérülését követően.
Csányi Sándor: várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott
Csányi Sándor: várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint számos tekintetben várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott, és a sportvezető reméli, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tudatos építkezése a jövőben folytatódik.
Edzőmeccset nyert a Telekom Veszprém
Edzőmeccset nyert a Telekom Veszprém
A házigazda Telekom Veszprém 41-34-re múlta felül a Csurgói KK-t szombaton este zárt kapus edzőmérkőzésen az arénában.
Fazekas a legértékesebb játékosként tért vissza
Fazekas a legértékesebb játékosként tért vissza
A listavezető Orlen Wisla Plock 42-22-re nyert a vendég Chrobry Glogow ellen a lengyel kézilabda élvonalban. A sérülés után visszatérő Fazekas Gergő csapata legeredményesebb játékosaként hét gólt szerzett, a mérkőzés legértékesebb játékosának választották.