Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Lukács góllövésben, Tomori labdaszerzésben jeleskedett

2019. december 10. 15:22 // Forrás: MTI
Lukács Viktória lett a magyar női kézilabda-válogatott házi gólkirálya a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Tomori Zsuzsanna pedig labdaszerzésben jeleskedett.

A magyarok hét mérkőzést játszottak a tornán: a csoportkörben Kazahsztánt és Szenegált legyőzték, Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától viszont kikaptak, az alsóházi rájátszásban pedig az Argentína elleni siker, majd a Franciaországgal szembeni vereség következett.

A 14. helyen végzett válogatott csupán 58 százalékos hatékonysággal célzott, 342 lövésből kereken kétszáz gólt szerzett. Büntetőhöz 27 alkalommal jutottak a magyarok, ezek közül 18-at értékesítettek, ami 67 százalékos hatékonyságot jelent.   

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A házi gólkirály a Ferencváros jobbszélsője, Lukács Viktória lett, aki 36 kísérletből 27 gólt dobott, vagyis 75 százalékkal célzott. Őt klubtársa, a balszélső Márton Gréta követi a rangsorban: 28 lövésből 23-szor talált be, azaz remek mutatóval, 82 százalékkal zárta a tornát.

A világbajnokság honlapján közzétett statisztika is megerősíti, hogy Háfra Noémi gyengén célzott, ugyanis ötven próbálkozásból mindössze 18 gólt dobott, ami 36 százalékos hatékonyságot jelent. Az FTC balátlövője ezúttal a gólpasszokban jeleskedett, 19 alkalommal hozta helyzetbe csapattársait, ebben ő bizonyult a magyarok legjobbjának.   

Hét mérkőzés után Tomori Zsuzsanna vezette a labdaszerzések ranglistáját, tíz alkalommal hajtotta végre ezt a bravúrt, ami az egész mezőnyben a legmagasabb szám volt a hétfői játéknapig.

A magyar kapusok - Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes - 34 százalékos hatékonysággal védtek, ugyanis 256 lövésből 87-et hárítottak, 32 büntetőből négyet fogtak meg.

A sportszerűségi rangsorban a magyarok az előkelő harmadik helyen álltak az utolsó mérkőzésük után, húsz alkalommal kaptak kétperces kiállítást, hétszer pedig sárga lapot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.