2020. április 3. // Buda, Richárd névnap

Mi kell a nőnek?

2019. december 20. 14:57
Ahány nő, annyiféle férfiideál létezik, hiszen kívül-belül mást és mást vár el minden nő a szíve választottjától. Mégis az elmúlt 100 év során volt egy pár különböző stílus, ami megdobogtatta a női szíveket.

Korábban már írtunk a nőnap kapcsán arról, hogy a történelem során milyen sokféle nőalak, nőideál képviselte magát a férfiak előtt.

Kapcsolódó cikk
Így változott a nőideál a történelem során
A közelgő nőnap kapcsán idéztük fel a Buzzfeed egyik legvirálisabb anyagát arról, mikor mit gondolt a társadalom külső szinten az ideális nőről.

Férfiideálról eddig még nem esett szó, és ki más tudná ezt jobban megmondani, ha nem egy nő?

Na persze nem azt mondom, hogy ez a nő én leszek, hiszen már a felvilágosodásban a kor egyik nagy filozófiai alakja Hume a szépségről így gondolkodott:

„A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik.”

 Vagyis az ideálodat te magad teremted meg magadnak. Az ideális pasi a te fejedben születik meg. Ahány nő, annyiféle férfiideál létezik, hiszen kívül-belül mást és mást vár el minden nő a szíve választottjától. Mégis az elmúlt 100 év során volt egy pár különböző stílus, ami megdobogtatta a női szíveket, és van, ami még ma sem ment ki a divatból.

Egy új kutatás szerint a kinézeten, a humorérzéken vagy a figyelmességen felül azonban van egy olyan férfitulajdonság, amely minden mást kenterbe ver, és valamilyen formában birtokolják a férfiak, ez pedig a tesztoszteronszint. Az ugyanis már régen tudvalevő, hogy a nők számára a férfias pasik az igazán nyerők, és azt, hogy ki mennyire maszkulin, nem nagy titok, hogy a tesztoszteronszint befolyásolja.

Hölgyeim, valljuk be, ez még az elkövetkező 100 évben sem fog változni.

De vajon mit hoz a következő évtized a férfiszépség terén?

Riskó Annamária
2020. április 3. // Buda, Richárd névnap