2020. február 25. // Géza névnap

Remek és népes csapattal indult a VEDAC Pápán

2020. január 18. 9:31
VEDAC
Nyolc csapattal, összesen hatvankilenc gyermekkel vett részt a VEDAC a Pápán megrendezett Sport XXI terematlétikai versenyen.

Pápa első ízben látta vendégül a közép-dunántúli régió atlétikai szakosztályait január 12-én. A városi sportcsarnokban hat pályával várták a csapatokat a szervezők. A VEDAC testvéregyesületének szervezői remek munkát végeztek, egy kiváló helyszínen, színvonalas versenyt rendeztek. Az eredmények összesítésénél történt egy kisebb hiba, de ezt korrigálva egy igazán hangulatos és jövőbemutató versenyt tudhat maga mögött a régió.

A megszokott versenyszámok, a sprintváltó, a váltott lábú szökdelés, a medicinlabda-dobás és a hosszú gátváltó, mellett egy újdonságnak számító versenyszám is bekerült a programba. A keresztszökdelés mindenki számára kihívást jelentett. A 9-10 éveseknél, az U11-eseknél négy egyesület tíz csapattal szerepelt. Az öt versenyszámot két futamra osztva teljesítették a gyerkőcök. Az idősebbek (U13) 12 csapata is pont két csoportban rajtolhatott.

A régió legnagyobb létszámú küldöttségét a VEDAC vonultatta fel, összesen nyolc csapatot indított az egyesület, a nyolcfős csapatokkal és az öt tartalékkal együtt 69 gyerkőc utazott Pápára. A veszprémieket Esső András, Szigeti Csongor és Vereb Imre készítette fel.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Remek küzdelmek, izgalmas versenyek után dőlt el a végső helyezések sorsa. Ezekben a korosztályokban ugyan még másodlagos az eredményesség, de a kicsik nagyon örültek az érmeknek, a matricáknak és a csokiknak.

Az U11-es korcsoportban a VEDAC piros csapata nyert 47 ponttal, a bordók hatodikak, a kékek hetedikek, míg a neon színűek a kilencedikek lettek.

Az U13-as korosztályba is sikerült dobogóra állnia a VEDAC ifjú sportolóinak, az ARAK kék (51 pont) mögött a második helyen zárt a VEDAC piros (49 pont). A VEDAC narancs a nyolcadik, a kék a tizedik, a bordó a tizenkettedik helyen végzett.

A VEDAC résztvevői létszáma és az eredmények is jól mutatják, hogy a klub új utánpótlásrendszere jól működik, és folyamatosan fejlődik. Az egyesület szakemberei viszont továbbra is hangsúlyozzák, az eredmény ezen a szinten még másodlagos, sokkal fontosabb, hogy a gyerekek megszeressék a sportolást, és az atlétika az életük részévé váljon.

vehir.hu

További cikkek

Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
A negyedik olimpiáját vette célba
A negyedik olimpiáját vette célba
Orbán Éva négyszeres olimpiai résztvevőként szeretne visszavonulni 2020 végén, s a tokiói kvótáért már elszántan dolgozik – hangsúlyozta Zentai Tibor, a 35 esztendős kalapácsvető edzője.
Varga Gréta megállíthatatlan!
Varga Gréta megállíthatatlan!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nyílt fedett pályás versenyén újabb országos csúcsot futott 3000 méteren a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület atlétája, Varga Gréta. Az SVSE serdülőkorú atlétái szintén nívós eredményeket értek el a közelmúltban.
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Dicséretes ob-eredmények a fiataloktól
Újonc, majd egy héttel később serdülő fedett pályás országos bajnokságot rendeztek, melyekről a VEDAC csapata elégedetten utazhatott haza.
Döntsön 2019 sportpillanatáról!
Döntsön 2019 sportpillanatáról!
A veszprémi sportbarátok idén tizenegyedik alkalommal ítélhetik oda a közönségdíjat, a tavalyi évhez hasonlóan, a három mértékadó veszprémi hírportál összefogásával.
2020. február 25. // Géza névnap