Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jól alakul az SVSE atlétáinak felkészülése

2020. január 23. 14:14
A mögöttünk álló hétvégén tovább folytatódtak az atlétikai felkészítő versenyek a közelgő fedettpályás országos bajnokságra. A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) atlétái ezúttal Budapesten és Székesfehérváron jártak, s rengeteg tapasztalattal gazdagodtak.

A fővárosban múlt szombaton rendezett felkészülési viadalon az ifjúsági, valamint annál idősebb korosztály sportolói állhattak rajthoz: több kiváló veszprémi (SVSE) eredmény is született. Az élre kívánkozik Kirsch Natália győzelme 800 m-en, amely versenyszámban 2:18,09-es eredménye aranyérmet ért számára.

Mező Zsófia ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel 2:20,46-os időeredménnyel, míg a szoros összecsapáson Göncz Anna az ötödik lett (2:22,59). Kéri Bettina 60 méteren a futamgyőzelmét követően az „A” döntőben idei legjobb eredményével (7,73) éppen csak leszorult a pódiumról.

A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület férfi futói közül az ifjúsági korcsoportő Dabosi Marcell 60 m-en - közel egyéni legjobbjához (7,56) - szaladt át a célvonalon, míg 200 méteren már gyönyörű egyéni csúccsal (24,03) zárt. Szarvas Vilmos és Járosi Richárd pedig 800 m-n állt a rajtvonalhoz: mindketten új csúcsot futottak: előbbi 2:10,12-t, míg utóbbi 2:14,66-ot,

Kirsch Natália és Mező ZsófiaKirsch Natália és Mező Zsófia

Másnap Székesfehérváron, az ARAK újoncoknak és serdülőknek rendezett derbijén a közelgő országos bajnokságra való felkészülés volt a cél. Az SVSE fiatal sportolói ennek megfelelően ügyesen versenyeztek.

A legeredményesebb közülük Felber Farkas volt, aki 60 m-es gátfutásban előbb az előfutamot, majd az „A” döntőt is megnyerte kiváló egyéni csúcsot futva (8,90; 8,79), míg ötös ugrásban 16,27 méterrel az előkelő hatodik helyen zárt. 60 méteres síkfutásban pedig Kriszt Koppány (7,94), valamint Korpádi Márk indult: utóbbi új egyéni csúcsot ért el (8,28).

A lányok mezőnyében Kerékgyártó Dóra futott 60 méteren: 0:08,36-os győzelme után a „B” döntőben is jól mozgott (8,40). Dóra távolugrásban is egyéni legjobb eredményével (4,53 m) végzett a népes mezőny tizedik helyén. Ugyanebben a versenyszámban síkfutásban egyéni legjobbját érte el Kovács Noémi (8,45), Földesi Léda (9,00), Schoffhauser Debóra (9,32), és az újonc Kerékgyártó Zsófia is (9,36).

Felber Kata Zselyke 60 méteres gátfutásban állt rajtvonalhoz: az előfutam után a „B” döntőben indulhatott, amelyet 10,19 idővel meg is nyert. Zselyke ötös ugrásban vasárnap először próbálkozott: 11,99 m-es eredménye az ötödik helyhez volt elég.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.