2020. február 26. // Edina névnap

Jól alakul az SVSE atlétáinak felkészülése

A mögöttünk álló hétvégén tovább folytatódtak az atlétikai felkészítő versenyek a közelgő fedettpályás országos bajnokságra. A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) atlétái ezúttal Budapesten és Székesfehérváron jártak, s rengeteg tapasztalattal gazdagodtak.

A fővárosban múlt szombaton rendezett felkészülési viadalon az ifjúsági, valamint annál idősebb korosztály sportolói állhattak rajthoz: több kiváló veszprémi (SVSE) eredmény is született. Az élre kívánkozik Kirsch Natália győzelme 800 m-en, amely versenyszámban 2:18,09-es eredménye aranyérmet ért számára.

Mező Zsófia ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel 2:20,46-os időeredménnyel, míg a szoros összecsapáson Göncz Anna az ötödik lett (2:22,59). Kéri Bettina 60 méteren a futamgyőzelmét követően az „A” döntőben idei legjobb eredményével (7,73) éppen csak leszorult a pódiumról.

A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület férfi futói közül az ifjúsági korcsoportő Dabosi Marcell 60 m-en - közel egyéni legjobbjához (7,56) - szaladt át a célvonalon, míg 200 méteren már gyönyörű egyéni csúccsal (24,03) zárt. Szarvas Vilmos és Járosi Richárd pedig 800 m-n állt a rajtvonalhoz: mindketten új csúcsot futottak: előbbi 2:10,12-t, míg utóbbi 2:14,66-ot,

Kirsch Natália és Mező ZsófiaKirsch Natália és Mező Zsófia

Másnap Székesfehérváron, az ARAK újoncoknak és serdülőknek rendezett derbijén a közelgő országos bajnokságra való felkészülés volt a cél. Az SVSE fiatal sportolói ennek megfelelően ügyesen versenyeztek.

A legeredményesebb közülük Felber Farkas volt, aki 60 m-es gátfutásban előbb az előfutamot, majd az „A” döntőt is megnyerte kiváló egyéni csúcsot futva (8,90; 8,79), míg ötös ugrásban 16,27 méterrel az előkelő hatodik helyen zárt. 60 méteres síkfutásban pedig Kriszt Koppány (7,94), valamint Korpádi Márk indult: utóbbi új egyéni csúcsot ért el (8,28).

A lányok mezőnyében Kerékgyártó Dóra futott 60 méteren: 0:08,36-os győzelme után a „B” döntőben is jól mozgott (8,40). Dóra távolugrásban is egyéni legjobb eredményével (4,53 m) végzett a népes mezőny tizedik helyén. Ugyanebben a versenyszámban síkfutásban egyéni legjobbját érte el Kovács Noémi (8,45), Földesi Léda (9,00), Schoffhauser Debóra (9,32), és az újonc Kerékgyártó Zsófia is (9,36).

Felber Kata Zselyke 60 méteres gátfutásban állt rajtvonalhoz: az előfutam után a „B” döntőben indulhatott, amelyet 10,19 idővel meg is nyert. Zselyke ötös ugrásban vasárnap először próbálkozott: 11,99 m-es eredménye az ötödik helyhez volt elég.

Simon Dani

További cikkek

Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Csapatban és a férfiaknál címvédés, a nőknél trónfosztás
Rasovszky Kristófot sorozatban harmadszor választották meg az év veszprémi férfi sportolójának. A csapatoknál a Telekom Veszprém ugyancsak ismételt, a nőknél ugyanakkor „trónfosztás” történt: Bécsi Nikolett lett a 2019-es esztendő legjobbja.
Varga Gréta megállíthatatlan!
Varga Gréta megállíthatatlan!
A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) nyílt fedett pályás versenyén újabb országos csúcsot futott 3000 méteren a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület atlétája, Varga Gréta. Az SVSE serdülőkorú atlétái szintén nívós eredményeket értek el a közelmúltban.
Országos és egyéni csúcsokat döntöttek az SVSE atlétái
Országos és egyéni csúcsokat döntöttek az SVSE atlétái
Január utolsó vasárnapján Varga Gréta 1500 méteren tizenkét éve fennálló ifjúsági országos csúcsot döntött meg Pozsonyban, míg február első hétvégéjén nyugati szomszédságunkban számos egyéni csúcsot is elértek a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) atlétái.
A kötelék, ami erősebb bárminél
A kötelék, ami erősebb bárminél
Szokták mondani, hogy a nagy testvérek azért születnek elsőként, hogy megvédhessék kis testvérüket. Nos, az SVSE-színekben tündöklő Kéri nővérek esetében ez nem feltétlenül igaz. Ugyanis mindkét lány talpraesett, karakán sportoló, de ha a szükség úgy hozza, természetesen feltétel nélkül számíthatnak egymásra.
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A tehetség „aranyat” ért – díjazták megyénk legeredményesebb sportolóit
A Veszprém megyei sport díjátadó gálán kiosztották az idei év Tüskés Endre-díjait, illetve legjobb sportolóinkat is díjazták a megyeháza Szent István termében péntek délután.
2020. február 26. // Edina névnap