Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C

VEDAC-os sikerek Medulinban

2020. január 26. 13:35 // Forrás: VEDAC
Négy korosztályban is dobogóra állhattak Medulinban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói egy utcai futóversenyen.

Szemán János futóedző 8-16 éves ifjú tanítványaival edzőtáborozott a közelmúltban a horvátországi Medulinban. A 2019-es esztendő utolsó és a 2020-as év első napjait is ott töltötte a veszprémi különítmény, ráadásul egy rangos utcai futóversenyen is részt tudtak venni.

A meleg égövi edzőtáborban fantasztikus napsütés, 10-12 fok, kiváló futóidő várt minket. Ezeket a napokat arra használtuk ki, hogy az alapozó időszakot meghosszabbítsuk, és a közelgő fedettpályás, valamint mezei futó szezonra készüljünk

– mondta el Szemán János.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

Medulinban az év utolsó napján hagyományosan megrendezik az óév búcsúztató futóversenyt. A veszprémi csoport természetesen szívesen vállalta a részvételt, ráadásul remek eredményeket értek el a sportolók. A különböző korosztályoknak különböző távokat írtak elő a szervezők.

A női felnőtt öt kilométeren a mindössze tizenhat éves Szemán Kitti 20:01 perccel végzett a második helyen, Király Kinga 23:00 perccel a hatodik, Nagy Nóra 23:35 perccel a nyolcadik helyen zárt.

A leány alsó tagozatosoknak 600 méter volt az előírt penzum, itt Szemán Dorka nyert. 800 méteren, a felső tagozatosoknál szintén veszprémi elsőséget könyvelhettünk el, Rédling Renáta győzött, megelőzve Szemán Katát. A fiúk felső tagozatos versenyében Balogh Attila végzett az élen.

Az óvodásoknál ügyesen teljesített ifjabb Szemán János. Édesapja, a csoport edzője pedig a férfiak öt kilométeres viadalán vett részt, és ért be a 39. helyen.

Szemán János hozzátette, tanítványaival Pulában az amfiteátrumban töltötték a szilvesztert, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. 

vehir.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.