Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
29°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
29°C

VEDAC-os sikerek Medulinban

2020. január 26. 13:35 // Forrás: VEDAC
Négy korosztályban is dobogóra állhattak Medulinban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói egy utcai futóversenyen.

Szemán János futóedző 8-16 éves ifjú tanítványaival edzőtáborozott a közelmúltban a horvátországi Medulinban. A 2019-es esztendő utolsó és a 2020-as év első napjait is ott töltötte a veszprémi különítmény, ráadásul egy rangos utcai futóversenyen is részt tudtak venni.

A meleg égövi edzőtáborban fantasztikus napsütés, 10-12 fok, kiváló futóidő várt minket. Ezeket a napokat arra használtuk ki, hogy az alapozó időszakot meghosszabbítsuk, és a közelgő fedettpályás, valamint mezei futó szezonra készüljünk

– mondta el Szemán János.

Fotók: VEDACFotók: VEDAC

Medulinban az év utolsó napján hagyományosan megrendezik az óév búcsúztató futóversenyt. A veszprémi csoport természetesen szívesen vállalta a részvételt, ráadásul remek eredményeket értek el a sportolók. A különböző korosztályoknak különböző távokat írtak elő a szervezők.

A női felnőtt öt kilométeren a mindössze tizenhat éves Szemán Kitti 20:01 perccel végzett a második helyen, Király Kinga 23:00 perccel a hatodik, Nagy Nóra 23:35 perccel a nyolcadik helyen zárt.

A leány alsó tagozatosoknak 600 méter volt az előírt penzum, itt Szemán Dorka nyert. 800 méteren, a felső tagozatosoknál szintén veszprémi elsőséget könyvelhettünk el, Rédling Renáta győzött, megelőzve Szemán Katát. A fiúk felső tagozatos versenyében Balogh Attila végzett az élen.

Az óvodásoknál ügyesen teljesített ifjabb Szemán János. Édesapja, a csoport edzője pedig a férfiak öt kilométeres viadalán vett részt, és ért be a 39. helyen.

Szemán János hozzátette, tanítványaival Pulában az amfiteátrumban töltötték a szilvesztert, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.