2021. április 15.
//
Tas, Anasztázia névnap

Kettős Veszprém megyei siker a kézilabda diákolimpia döntőjében

A kézilabda diákolimpia V-VI. korcsoportos fiú döntőjében a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium együttese öt góllal felülmúlta a veszprémi Vetési Albert Gimnázium gárdáját.

Péntektől vasárnapig a női kézilabda fellegvára, Győr – az Olimpiai Sportpark, illetve a Magvassy Sportcsarnok – adott otthont a diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjének.

A korosztály nyolc-nyolc legjobb alakulatát felvonultató mezőnyben a tavalyi győztes Vetési Albert Gimnázium fiúcsapata képviselte városunkat. Gulyás Péter és Varga Balázs legénysége pénteken a Balmazújváros elleni kiütéses diadallal (30-17) kezdte a csoportküzdelmeket, majd még aznap 26-26-os döntetlent ért el a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Neka) balatonboglári gimnáziuma ellen.

A vetésisek másnap 25-20-ra legyőzték a másik Neka-intézményt, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium alakulatát, így csoportgyőztesként jutottak az elődöntőbe. A fináléba kerülésért a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium gárdája következett, amely ellen újabb magabiztos sikert arattak a mieink (36-30).

Nagyot harcolt a két Veszprém megyei alakulat a fináléban - Fotók: Diákolimpia® FacebookNagyot harcolt a két Veszprém megyei alakulat a fináléban - Fotók: Diákolimpia® Facebook

A másik csoportban a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium növendékei – Kárpáti Krisztián vezetésével – három nagyarányú győzelmet arattak, majd az elődöntőben tízet számoltak a fonyódiakra.

A döntőben tehát a két Veszprém megyei alakulat csapott össze. A színvonalas, küzdelmes csatában ezúttal a tópartiak bizonyultak jobbnak (24-19), így 2020-ban az aranyérmek Füredre, az ezüstmedálok pedig a megyeszékhelyre kerültek.

Egyéni elismerésből is jutott a Vetésinek: a gólkirályi címet ugyanis Dobi Bence, a legtechnikásabb játékosnak járó elismerést pedig Kőhegyi Ákos zsebelte be. A diákolimpia legjobb kapusának járó címet Lakatos Krisztián (Lóczy) kapta.

A versenyen megjelent Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője is, az érmeket, díjakat pedig Görbicz Anita, a Győr ötszörös BL-győztes csapatkapitánya adta át.

A Vetési csapatának tagjai: Palasics Kristóf, Nagy Benedek, Ágoston Áron, Kőhegyi Ákos, Wiczián Soma, Dobi Bence, Szmetán Máté, Pápai Péter, Simon Benedek, Horváth Botond, Fink Radó, Tóbiás Bálint, Tóth Bertalan és Perlaki Bence. Testnevelőtanár: Varga Balázs, edző Gulyás Péter.

A győztes füredi csapat tagjai -  álló: Kárpáti Krisztián edző, Szabó Tamás terapeuta, Hegyi Marcell, Lakatos Krisztián, Tóvizi Tamás, Jánosi Tamás, Draskovics Gellért, Seprős Bence, Szász Bálint, Brandt Tamás testnevelő; első sor: Tóth Dániel, Kovács Bence, Kretz Attila, Brandt Balázs, Breuer Marcell, Helmi Fahdle, Mellák BenceA győztes füredi csapat tagjai - álló: Kárpáti Krisztián edző, Szabó Tamás terapeuta, Hegyi Marcell, Lakatos Krisztián, Tóvizi Tamás, Jánosi Tamás, Draskovics Gellért, Seprős Bence, Szász Bálint, Brandt Tamás testnevelő; első sor: Tóth Dániel, Kovács Bence, Kretz Attila, Brandt Balázs, Breuer Marcell, Helmi Fahdle, Mellák Bence

Zatkalik Dávid

További cikkek

Tükörsima Veszprém-győzelem a Fradi ellen
Tükörsima Veszprém-győzelem a Fradi ellen
Az újdonsült Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém esélyt sem adott a hosszú kényszerszünet után pályára lépő Ferencvárosnak a férfi kézilabda NB I szerdai találkozóján.
A magyar válogatott Veszprémben fogadja a horvátokat
A magyar válogatott Veszprémben fogadja a horvátokat
A magyar férfi kézilabda-válogatott április 28-án az Európa-bajnok spanyol csapat vendégeként lép pályára az Eurokupában, amely május elsején a magyar-horvát mérkőzéssel zárul.
Gulyás Péter büszke az akadémián fejlődő fiatalokra
Gulyás Péter büszke az akadémián fejlődő fiatalokra
Az utánpótláskorú játékosok alkotta BFKA Veszprém tíz mérkőzés óta veretlen a férfi kézilabda NB I/B nyugati csoportjában. Az akadémia szakmai igazgatója, Gulyás Péter hangsúlyozta, az elvégzett munka nem hazudik.
Visszaszerezte a Magyar Kupát a Veszprém!
Visszaszerezte a Magyar Kupát a Veszprém!
Fennállása során huszonnyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupa serlegét a Telekom Veszprém, amely küzdelmes, sok kiállítást hozó meccsen verte a címvédő Mol-Pick Szegedet a hétfői szigetszentmiklósi fináléban.
Drámai csata: hétméteresek után a Balatonfüredé a bronzérem!
Drámai csata: hétméteresek után a Balatonfüredé a bronzérem!
A Veszprémi KKFT első élvonalbeli idényében negyedikként zárt a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután hétfőn este hétméteresek után 28-27-re alulmaradt a megyei rivális Balatonfüred együttesével szemben Szigetszentmiklóson.