2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Kettős Veszprém megyei siker a kézilabda diákolimpia döntőjében

A kézilabda diákolimpia V-VI. korcsoportos fiú döntőjében a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium együttese öt góllal felülmúlta a veszprémi Vetési Albert Gimnázium gárdáját.

Péntektől vasárnapig a női kézilabda fellegvára, Győr – az Olimpiai Sportpark, illetve a Magvassy Sportcsarnok – adott otthont a diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőjének.

A korosztály nyolc-nyolc legjobb alakulatát felvonultató mezőnyben a tavalyi győztes Vetési Albert Gimnázium fiúcsapata képviselte városunkat. Gulyás Péter és Varga Balázs legénysége pénteken a Balmazújváros elleni kiütéses diadallal (30-17) kezdte a csoportküzdelmeket, majd még aznap 26-26-os döntetlent ért el a Nemzeti Kézilabda Akadémia (Neka) balatonboglári gimnáziuma ellen.

A vetésisek másnap 25-20-ra legyőzték a másik Neka-intézményt, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium alakulatát, így csoportgyőztesként jutottak az elődöntőbe. A fináléba kerülésért a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium gárdája következett, amely ellen újabb magabiztos sikert arattak a mieink (36-30).

Nagyot harcolt a két Veszprém megyei alakulat a fináléban - Fotók: Diákolimpia® FacebookNagyot harcolt a két Veszprém megyei alakulat a fináléban - Fotók: Diákolimpia® Facebook

A másik csoportban a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium növendékei – Kárpáti Krisztián vezetésével – három nagyarányú győzelmet arattak, majd az elődöntőben tízet számoltak a fonyódiakra.

A döntőben tehát a két Veszprém megyei alakulat csapott össze. A színvonalas, küzdelmes csatában ezúttal a tópartiak bizonyultak jobbnak (24-19), így 2020-ban az aranyérmek Füredre, az ezüstmedálok pedig a megyeszékhelyre kerültek.

Egyéni elismerésből is jutott a Vetésinek: a gólkirályi címet ugyanis Dobi Bence, a legtechnikásabb játékosnak járó elismerést pedig Kőhegyi Ákos zsebelte be. A diákolimpia legjobb kapusának járó címet Lakatos Krisztián (Lóczy) kapta.

A versenyen megjelent Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője is, az érmeket, díjakat pedig Görbicz Anita, a Győr ötszörös BL-győztes csapatkapitánya adta át.

A Vetési csapatának tagjai: Palasics Kristóf, Nagy Benedek, Ágoston Áron, Kőhegyi Ákos, Wiczián Soma, Dobi Bence, Szmetán Máté, Pápai Péter, Simon Benedek, Horváth Botond, Fink Radó, Tóbiás Bálint, Tóth Bertalan és Perlaki Bence. Testnevelőtanár: Varga Balázs, edző Gulyás Péter.

A győztes füredi csapat tagjai -  álló: Kárpáti Krisztián edző, Szabó Tamás terapeuta, Hegyi Marcell, Lakatos Krisztián, Tóvizi Tamás, Jánosi Tamás, Draskovics Gellért, Seprős Bence, Szász Bálint, Brandt Tamás testnevelő; első sor: Tóth Dániel, Kovács Bence, Kretz Attila, Brandt Balázs, Breuer Marcell, Helmi Fahdle, Mellák BenceA győztes füredi csapat tagjai - álló: Kárpáti Krisztián edző, Szabó Tamás terapeuta, Hegyi Marcell, Lakatos Krisztián, Tóvizi Tamás, Jánosi Tamás, Draskovics Gellért, Seprős Bence, Szász Bálint, Brandt Tamás testnevelő; első sor: Tóth Dániel, Kovács Bence, Kretz Attila, Brandt Balázs, Breuer Marcell, Helmi Fahdle, Mellák Bence

Zatkalik Dávid

További cikkek

Tájfutó diákolimpia: hatalmassal fölénnyel nyert a Lovassy
Tájfutó diákolimpia: hatalmassal fölénnyel nyert a Lovassy
A hétvégén Nagykovácsiban rendezték meg a tájfutó országos diákolimpiát, ahol a veszprémiek sportolók nagyszerűen szerepeltek. Az iskolák összesített versenyét toronymagasan nyerte a Lovassy László Gimnázium.
Hiányoztál, Köln! – négyes döntőben a Veszprém!
Hiányoztál, Köln! – négyes döntőben a Veszprém!
A Telekom Veszprém két góllal alulmaradt a dán Aalborg otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján, ám a magyar rekordbajnok 71-66-os összesítéssel így is könnyedén bejutott a sorozat június 18-19-én rendezendő kölni négyes döntőjébe.
Tíz góllal kapott ki a bajnok VPSE
Tíz góllal kapott ki a bajnok VPSE
A Veszprém Pannon SE 36-26-ra maradt alul a vendég Büki TK ellen a női kézilabda NB II vasárnapi, tét nélküli mérkőzésén.
Bravúr a javából: Élesék a kupa után a bajnokságban is legyőzték a Tatabányát!
Bravúr a javából: Élesék a kupa után a bajnokságban is legyőzték a Tatabányát!
A Fejér-B.Á.L. Veszprém – Széles Ákos és Vajda Huba vezényletével – 33-31-re legyőzte a Grundfos Tatabánya együttesét a férfi kézilabda élvonal vasárnap esti meccsén.
Nagy küzdelemben maradt alul a BFKA Veszprém
Nagy küzdelemben maradt alul a BFKA Veszprém
Háromgólos vereséget szenvedett Cegléden a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) Veszprém a másodosztály felsőházi rájátszásának szombati játéknapján.