Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

A címvédő Győr legyőzte a montenegrói bajnokot

2020. február 1. 18:52 // Forrás: MTI
A címvédő Győri Audi ETO KC 26-24-re legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában, szombaton.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-24 (15-12)

 A győriek két nyeretlen mérkőzés - a siófoki vereség és a francia Brest Bretagne elleni döntetlen - után fogadták a montenegrói bajnokcsapatot.   

A hazaiak a 11. percben vezettek először a mérkőzésen, és a huszadik percben voltak először kétgólos előnyben. Az ETO a nehézkes kezdés után egyre jobban játszott, majd Veronica Christiansen hibái miatt némileg megtorpant. A folytatásban Amandine Leynaud védéseire alapozva, illetve ellenfele hibáit kihasználva ismét ellépett a Győr, és a szünetben három találattal vezetett.

Fotó: MTI/Krizsán CsabaFotó: MTI/Krizsán Csaba

A második felvonásban is őrizte előnyét a címvédő, ám a meccs háromnegyedénél némileg megakadt a támadójátéka. Danyi Gábor vezetőedző időkérése után szélsőinek góljaival új lendületet vett a házigazda, és 25-20-ra elhúzott.

A győriek hármas gólsorozatára a Buducnost ugyanilyen szériával válaszolt, de Amanda Kurtovic találata után az utolsó percre már nem maradtak izgalmak, az ETO nagy csatában 26-24-re nyert.

A győriek legeredményesebb játékosa a norvég Kurtovic volt hét góllal. A vendégeknél Jovanka Radicevic tízszer talált be.

Fotó: MTI/Krizsán CsabaFotó: MTI/Krizsán Csaba

A két együttes huszadszor találkozott egymással a nemzetközi porondon, a győriek három vereség és négy döntetlen mellett 13. alkalommal győztek.

Az ETO egy hét múlva a román Ramnicu Valcea otthonában lép pályára a BL középdöntőjében.

vasárnap játsszák:
1. csoport: Esbjerg (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 16.50

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.