Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A házasság egy csapatjáték, szerelemmel

2020. február 3. 13:10
Hetedik alkalommal rendezik meg a Házasság Hete programsorozatot Veszprémben. A hetes a párkapcsolatokban is egy bűvös szám, a szervezők pedig ennek szellemében idén még változatosabb programokkal készülnek.

Nem tesz különbséget a házasságban élők, vagy még az azelőtt állók közt az idei Házasság Hete programsorozat, sőt több generáción átívelő előadások és foglalkozások közt is válogathatnak az érdeklődők a következő napokban.

A program beharangozó sajtótájékoztatóját hétfő délelőtt tartották a Dubniczay-palotában, amelyen idén első alkalommal Udvardy György, Veszprém nemrég kinevezett érseke is jelen volt.

Az érsek előtt Porga Gyula polgármester, a rendezvény egyik fővédnöke szintén a hetes számról emlékezett meg. Felidézte, hogy amikor elindították ezt a kezdeményezést Veszprémben is, még csak pár partnert tudtak maguk mellett, mára azonban a városi intézmények, civil szervezetek mellett a gazdasági szereplők is részesei.

Kiemelte, hogy amikor városfejlesztésben gondolkodnak, nem csak az épített eredményekről lehet beszélni, hanem a közösség fejlesztése is ugyanilyen fontos.

A közösségek legkisebb egysége pedig a család, akik boldogabbá teszik a mindennapokat

- emelte ki a polgármester.

Udvardy György érsek augusztus óta látja el ezt a kiemelt egyházi tisztséget Veszprémben. Véleménye szerint az egyház egyik fontos feladata a családok erősítése, ezért nem is volt kérdés számára, hogy már az első évében a kezdeményezés mellé álljon fővédnökként.

Szükség van az ünnepekre, hiszen az ünnepek segítségével lehet a hétköznapokat is sokkal intenzívebben megélni, így van ez a házasságban is

- fogalmazott az érsek.

A Házasság Hetével azt az örömöt szeretnék bemutatni, amit az ilyen kapcsolatok jelentenek.

Az idei Házasság Hete mottója: csapatjáték szerelemmel

Az érsek hangsúlyozta, hogy minden csapatjátékban vannak szerepek, vannak kimagasló és gyengébb teljesítmények is, de minden esetben egymás segítsége a cél.
 

Az eseményen jelen volt Győri Piroska a VKTT Egyesített szociális Intézmény – Idősek Otthona vezetője is. Az idei évben a szenior korúak is bekapcsolódnak a programsorozatba, hiszen a veszprémi intézményben is többen vannak, akik 50-60 éve élnek házasságban, az ő élettapasztalatuk, megélt nehézségeik és örömeik bárki számára tanulságosak lehetnek.

Győri Piroska kiemelte, hogy fontosak a házasságban az olyan alapértékek, mint a hűség, szeretet, de senkit sem kerülnek el a mindennapokban a problémák, az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ezekre közösen milyen válaszokat adunk.

A Házasság Hete programsorozat részeként ezért az idős házaspárokkal is tartanak egy beszélgetést, valamint számos további programmal készülnek tinédzsereknek, házasság előtt álló pároknak, vagy friss házasoknak.

A részletes programokról a Facebook-on is lehet tájékozódni.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.