Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Duplázik Dido Veszprémben

2020. február 20. 10:22
Bejelentették az idei VeszprémFest fellépőit.

Július 14. és 18. között rendezik meg az idei VeszprémFestet. Az már korábban kiderült, hogy az első két napon a Jazz+Az illetve Dido lépnek fel a História Kertben (ez utóbbi koncertre már el is fogytak a jegyek), csütörtökön viszont a prémium zenei fesztivál többi fellépőjét is bejelentették. 

Geszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestetGeszti Péterék egykori sikercsapata, a Jazz+Az nyitja a VeszprémFestet

Meglepő módon július 16-án ismét Didóval találkozhat a közönség: tehát azoknak sem kell aggódniuk, akik a karácsonyi rohamban lemaradtak a jegyvásárlásról. 

Július 17-én az amerikai Postmodern Jukebox mutatkozik be a közönségnek, akik mai popslágereket dolgoznak fel a '20-as, '30-as évek stílusában. A Postmodern Jukebox tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett zenekar, hanem egy olyan, tagságát tekintve állandóan változó formáció, amelyben csak két dolog állandó. Az alapító, Scott Bradlee zenei határokat átlépő alkotói kreativitása és a koncepció: kivételesen tehetséges hangszeres zenészek és énekesek különböző, jazz, swing, soul, blues vagy éppen doo-wop stílusban átdolgozott világslágereket adnak elő.

Július 18-án Juan Diego Flores operaénekes zárja a sort. A perui származású, magával ragadó karizmájú operacsillag, akit nem egyszer Pavarotti örökösének is neveznek, jelenleg a legfoglalkoztatottabb tenorok egyike.  Flórez egyediségét magasra szökő, fényes hangszíne és könnyed előadásmódja adja, mely férfias eleganciájával, latinosan macsó stílusával keveredve varázsolja el a közönséget.

– Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően Európa kulturális térképére is felkerült Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésével, de a világ is számon tartja városunkat az Unesco zene városa titulusának köszönhetően – fogalmazott Porga Gyula polgármester a programot beharangozó sajtótájékoztatón. Hozzátette: abban, hogy ezeken a nemzetközi megmérettetéseken ilyen jól szerepel a megyeszékhely, abban az immáron 17. alkalommal megrendezendő VeszprémFestnek is jelentős szerepe van.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

– Talán nem magától értetődő a fesztiválok közösségképző funkciója – jegyezte meg dr. Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos. – A VeszprémFest is a közösséget erősíti azáltal, hogy a helyben lakóknak erős önazonossági elemet ad, és azáltal, hogy kinyitja a világot a városra és a várost a világra. 

A feszitvál nagyszínpados programjait – ha az időjárás engedi – ezúttal is a História kertben rendezik meg. Idén sem marad el a sokak által kedvelt Rozé Rizling Jazz Napok kísérőrendezvény sem, amelynek nyitóestje július 7-én lesz – tudtuk meg Mészáros Zoltán fesztiváligazgatótól. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.