Az idén is megjelenő neves étteremkalauzban, a Volkswagen-Dining Guide TOP 100-ban 370 oldalon ajánlják Magyarország legjobb vendéglátóhelyeit.
„Öt évvel ezelőtt teljesen újrafogalmaztuk a Dining Guide étteremértékelő rendszerét, amelyben az elfogultságmentes szakmai szempontok alapján kialakított vizsgálati rendszer fontosságát tartottuk elsődlegesnek. Egy kalauz megbízhatóságának két legfontosabb záloga a függetlenség és a szakértelem. 390 hely került az idén a látómezőnk fókuszába, a TOP100 kiadvány 240 éttermet mutat be, 60 alternatív étkezési lehetőséget és 25 cukrászdát” – fogalmaznak a könyv bevezetőjében.
A bevezetőben azt is írják: "Az éttermi tesztek végeredményeinek alapos vizsgálata és mérlegelése után létrejött listának nem célja, hogy pozíciókat „ajándékozzon”, és természetesen még kevésbé akar „büntetni” teljesítményeket. A kiadvány célja, hogy az étterembe járó fogyasztók szemszögéből nézve mérje fel a magyarországi éttermek teljesítményét, és ajánlja azokat az olvasóknak. Sokunkkal előfordult már, hogy egy vendéglátóhelyről elégedetlenül távoztunk. Ezt az esetek nagy számában az idézheti elő, hogy nem a megfelelő információk alapján tájékozódtunk, és nem az adott élethelyzethez, elképzeléshez társítottuk az étteremválasztást."
Az Étteremkalauz listáján a Villa Medici Étterem 67. helyen (80 ponttal), Gusto13 Bistro 79. helyen (78 ponttal), és az Oliva Étterem 80. helyen (78 ponttal) szerepel.
Érdekesség, hogy a Gusto 13 története során először került fel a 100-as listára.
A lista szerint ez a legjobb 10+2 étterem ma Magyarországon:
- Arany Kaviár
- Babel Budapest
- Borkonyha
- Costes
- Costes Downtown
- Onyx
- Pasztell
- SALT
- St. Andrea Restaurant
- Stand
- Stand 25
- Textúra