Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzelemmel zárta a BL-középdöntőt a címvédő Győr

2020. március 7. 20:28 // Forrás: MTI
A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-29-re legyőzte a román Ramnicu Valcea csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, szombaton.

Eredmény, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO KC-SCM Ramnicu Valcea (román) 35-29 (20-15)

 Az ETO számára tét nélküli volt a mérkőzés, mert az előző fordulóban eldőlt, hogy csoportelsőként jut a negyeddöntőbe.    

A hazaiak a 12. percben vezettek először (6-5), a 21. percben pedig már öt gól volt az előnyük, mert Stine Oftedal és Eduarda Amorim vezérletével lendületes, eredményes játékot produkáltak. A folytatásban a Ramnicu Valcea némileg felzárkózott, de az első félidő három győri góllal ért véget, így a szünetben 20-15 volt az állás.    

Az ETO kiválóan, egy 4-1-es sorozattal kezdte a második felvonást, de a románok egy ugyanilyen szériával visszazárkóztak. A házigazdák támadásai és lövései pontatlanná váltak, több mint hét percig nem szereztek gólt, ezt kihasználva a vendégek háromra csökkentették a hátrányukat. Az utolsó tíz percben ismét jól teljesített a címvédő, megint jól védekezett és hatékonyan támadott, így végül magabiztosan győzött, és továbbra is őrzi - 2018. január 26. óta tartó - veretlenségét a BL-ben.    

A mezőny legeredményesebb játékosa Oftedal volt hat góllal, Amorim ötször talált be.    

A két csapat 16. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a kilencedik győri győzelem.    

A Győr ellenfele a román CSM Bucuresti lesz a negyeddöntőben. A párharc első mérkőzését minden bizonnyal április 3-án, pénteken rendezik Bukarestben, a győri visszavágóra pedig április 11-én vagy 12-én kerül sor.

Korábban - 1. csoport:
Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-26 (17-9)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.