2020. május 31. // Angéla névnap

Fedett pályán szerepelt a VEDAC utánpótlása

2020. március 17. 8:38
VEDAC
Értékes helyezések és persze érem is jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club versenyzőinek a fővárosban megrendezett junior és ifjúsági atléták fedett pályás országos bajnokságán.

A VEDAC két hiányos korosztálya is kezd egyre inkább magára találni, mi sem jelzi ezt jobban, hogy az aktuális junior és ifjúsági fedettpályás országos bajnokságon már érem is jutott az egyesület versenyzőinek. A BOK csarnok adott otthont a két napos megméretésnek, ahol mindhárom szakágban tudott sportolót indítani a veszprémi egyesület.

A junioroknál Stringecz Zalán súlylökésben remek ötödik helyet szerzett, új egyéni csúccsal 14,85 méterrel. Péringer Márk 13 méteres eredménye a tizedik helyet jelentette.

Az U20-as nőknél Bálint Laura 800 méteren mutathatta meg tudását, 2:35.34 perces ideje új egyéni rekord, és ez a nyolcadik helyhez volt elég.

 A dobogó legtetején Gál András - Fotó: VEDAC A dobogó legtetején Gál András - Fotó: VEDAC

Az ifjúsági korosztályban Honti Marcell is új egyéni rekordnak örülhetett 1500 méteren, 4:13.65 perccel alig maradt le a dobogóról és lett negyedik.

A 3000 méteres számban viszont a VEDAC nemrégiben igazolt, U17-es Európa-bajnoki bronzérmes öttusázója, Gáll András volt a leggyorsabb. A 8:51.70 perces idejével közel két másodpercet vert üldözőjére. Ugyanitt Honti Marcell a remek hetedik helyet érte el 9:11.22 perces új, egyéni csúccsal.

Magasugrásban Darida Levente képviselte a VEDAC színeit, aki 1,79 métert teljesítve a hetedik helyen végzett.

Az ifik súlylökő versenyében Horváth Olivér a középmezőnyben, a 13. helyen zárt 12,16 méteres új, saját rekorddal.

Az ifi lányoknál Szemán Kitti 1500 méteren bronzérmet kapott, 4:57.13 perces egyéni csúccsal, mögötte nem sokkal lemaradva az ötödik helyezést szerezte meg Arnhoffer Kata 5:07.75 perccel. A 3000 méteres távon Szemán Kitti 10:41.72 perccel a negyedik helyezést szerezte meg.

A leány 4x200-as váltó, Vadászi Bíborkával, Könyves Kittivel, Torda Csengével és Szíjártó Dorinával szépen teljesített, s 1:50.86 perccel a nyolcadik helyen végzett.

vehir.hu

További cikkek

A művészet és a sport találkozása
A művészet és a sport találkozása
Zenei csodagyereknek indult, úszott, vízilabdázott, akadályfutóként pedig junior válogatottságig vitte. Csaknem négy évtizede dolgozik első munkahelyén, a VEDAC-nál, amelyet versenyzői révén száz bajnoki címhez juttatott. Beszélgetés egy modernkori polihisztorral, Koós Hutás Lászlóval, akinek munkásságát az elmúlt másfél évben három rangos díjjal is elismerték.
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A tervek szerint halad a stadion dobópályájának felújítása
A VEDAC atlétái várhatóan augusztusban vehetik igénybe a Városi Stadion felújított dobópályáját. A fokozatosság elvét betartva az utánpótlás- és a szabadidősportolók is megkezdhetik az edzéseket.
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
Ahol a közösségi erő stabilitást teremt
A vírushelyzet következtében elmaradt nemzetközi és hazai atlétika-versenyek, illetve az ebből adódó pénzkiesések sem ejtették kétségbe az SVSE vezetőit, akik a vehir.hu kérdésére elmondták, a közös teherviselés elvét követve működésüket is biztosították. Sőt, ha a közeljövőben a sportélet úgy kívánná, akkor válogatott versenyzőik arról a szintről folytathatnák pályafutásukat, ahol abbahagyták azt.
A jövő az övé maradt
A jövő az övé maradt
A törölt ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság után Tóthné Stupián Anikónak nehéz volt lelket öntenie papíron éremesélyes tanítványába, az akadályfutó Varga Grétába.
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Örömből és nehézségből is jut a jubileumi évre
Megkezdődik a Városi Stadionban a dobópálya régóta várt felújítása, ugyanakkor jelentős szakmai és gazdasági nehézségekkel is meg kell birkóznia az idén harmincéves VEDAC vezetőségének.
2020. május 31. // Angéla névnap