Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Öt helyszínen kezdi újra a munkát a magyar úszóválogatott

2020. március 28. 11:52 // Forrás: MTI
A magyar úszóválogatott tagjai a jövő hét elején két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdik a közös edzésmunkát.

Kozma Dominik világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatódik a közös munka azok számára, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett.

Kapcsolódó cikk
Rasovszky Kristóf: nem álom, határozott cél lett volna az érem Tokióban
A huszonharmadik születésnapját a napokban ünneplő veszprémi úszóklasszis úgy véli, egy érem megszerzése nem csupán szép álom, hanem határozott cél lehetett volna a számára, ha az eredeti tervek szerint idén rendezik meg az olimpiát Tokióban.

A BVSC sportolója hozzátette, ő vasárnap vagy hétfőn kapja meg a második vizsgálatának eredményét, így kedden vagy szerdán ugorhat ismét medencébe.

"Elsősorban nem a bezártság zavar, hanem az uszodahiány, a vízhiány, hiszen két hete nem tudunk úszni" - mondta.

Kozma elárulta, hosszú leírást kaptak, amelyben szerepel, mire kell figyelniük a továbbiakban is.

"Nagyon komoly, szigorú szabályokat kellett elfogadnunk, például boltba sem járhatunk" - közölte.

A 28 éves úszó hangsúlyozta, nagyon örül, hogy elhalasztották a tokiói olimpiát, hiszen "egy fokkal nehezebb lett volna ilyen felkészüléssel olimpián szerepelni", ráadásul nem mindenhol ugyanakkor tört ki a járvány, ezért időben folyamatosan el van csúszva, hogy melyik ország sportolói mit tudnak éppen csinálni.    

"Az olimpiához méltatlan felkészülés lett volna, másrészt vajon hány néző lenne idén a versenyeken?" - magyarázta. Kozma rávilágított: számára a legeslegjobb megoldás született az egyéves halasztással, ráadásul neki lelkileg sokat számít, hogy negyedik olimpiai részvétele idején még nem lesz 30 éves.

Hozzátette, a házi karantén idején is próbál motivációt keresni, igyekszik belekapaszkodni valamibe, de elég nehéz dolga van, mert nem tudja, jövő héttől mire fognak készülni. A budapesti Európa-bajnokságot elhalasztották májusról, és valószínűleg augusztusban rendezik meg, illetve várhatóan a Fukuokában sorra kerülő világbajnokságnak is új időpontot keresnek jövő nyár helyett.

"Megbeszélésre vár az edzőmmel, hogy milyen szinten kezdünk el készülni, mit tűzünk ki célként, hiszen egyelőre nem tudjuk, mikor lesz a következő verseny. A legnagyobb motiváció a jövő évi olimpia, tehát egy nagyon hosszú felkészülésnek lesz ez a kezdete" - mondta Kozma, aki szerint hosszú alapozó időszak vár rá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.